4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

100 bin öğrenciye yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim yardımlarının, her öğretim döneminde olduğu gibi 2007-2008 öğretim döneminde de devam edeceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni öğretim döneminde 100 bin öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunacak. İlköğretim, lise ve üniversitede okuyan binlerce dar gelirli ailelere mensup öğrencilere, Ankara Büyükşehir Belediyesi bottan kabana, çantadan kırtasiyeye, burstan çamaşır yıkamaya kadar çok çeşitli alanlarda yardımlar yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce öğrencilere dağıtılacak çantada bir öğrencinin okulda gereksinim duyduğu her tür kırtasiye malzemesine yer verildi.

Kırtasiye malzemeleri arasında yazı defteri, resim defteri, bir deste kalem, silgi, kalem açacağı, pergel, cetvel ile pastel ve kuru kalem boya gibi eşyalar bulunuyor. Eğitim yardımlarını organize eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ömer Öksüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Eğitim için ne yapsak az" düşüncesinden hareketle 1998 yılında başlatılan kırtasiye ve çanta yardımlarının her geçen yıl artan sayıda öğrenciye ulaştırılarak sürdürüldüğünü söyledi. Öksüz, kırtasiye ve çanta yardımlarının 9 yıllık süre içinde toplam 404 bin ilköğretim öğrencisine ulaştığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 11:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?