3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

1200 sedir fidanı dikildi

Gölbaşı Belediyesi'nce düzenlenen 10. dönem ağaçlandırma töreninde, 107 dönümlük alana bin 200 sedir fidanı dikildi.

Ağaçlandırma töreni, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Garnizon Komutanı Bilal Sarıdoğan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Akgün, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmen ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, sahip olduğu yeşil alan itibariyle Ankara'nın akciğeri durumundaki Gölbaşı'nın gelecekte de çok daha yeşil, çok daha sağlıklı olabilmesi için belediye olarak ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren daha yeşil bir Gölbaşı için çalışmaya başladıklarını kaydeden Odabaşı, "Umuyorum sahip olduklarımızın haricinde, gelecekte çok daha fazla yeşil alanlarıyla ve tertemiz havasıyla Gölbaşımız, Ankara'nın en güzel ilçesi olarak her zaman yerini koruyacaktır. Bugün burada hepimiz, doğa sevgisi, yeşile özlem ve daha yeşil bir gelecek için toplandık. Hepimizin ortak kaygısı ve elbette ki özlemi ilerde çocuklarımıza çok daha yaşanılır, sağlıklı bir kent bırakabilmek. Bu amaçla çocuklarımızdan ödünç aldığımız doğayı, yeşili, maviyi en ileri noktalara götürmek hepimizin ortak amacı. Bunun için sadece kurumlara, sadece devlete görevler düşmüyor. Sade bir fert olarak bile gereken hassasiyetin gösterilmesi bir vatandaşlık görevidir kanaatindeyim. Ben bugüne kadar Gölbaşımız için, çocuklarımıza daha yeşil bir Gölbaşı bırakabilmek için yeşillendirme çalışmalarına katılan, elleriyle diktikleri fidanlarla geleceğimize katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunarım" dedi.

İlçenin standartların üzerinde bir yeşil alanla yakın yerlerdeki insanların yeşile özlemlerini gidermede yine bir numara olarak iç turizmde de başarısını devam ettireceğine inandığını belirten Odabaşı, "Maviyle yeşilin buluştuğu, kaynaştığı Gölbaşımız, sahip olduğu güzellikleriyle, tertemiz havasıyla Ankara'nın en güzel ilçesi olmaya devam edecektir. Günümüz teknolojisinden yararlanarak bugün 1 ayda koca bir binayı yapabiliriz, ama unutmayalım bir ağacın yetişmesi, doğayla bütünleşmesi yıllar alacaktır.Sadece fidan dikmekle amaca ulaşılmıyor. Bunun için sabır gerekli, zaman gerekli. Bu noktada kurumların, insanların üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunların bakımı da en az dikimleri kadar önemlidir. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak bu konunun hassasiyetini bilerek, üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğiz" diye konuştu.

Odabaşı, "Ankara'nın en yeşili Gölbaşı" sloganı çerçevesinde 5 yıllık süreç içerisinde yaklaşık 107 dönüm alan üzerinde 20 bin fidan dikmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Diğer çalışmalarla da bu rakamların çok daha yukarılara çıkacağına inanıyoruz. Bu hedefimizin ilk ayağında bugün burada bulunan, elleriyle fidan diken, yeşil bir Gölbaşı için ter döken tüm arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaymakam Zengin ise, ağaçlandırmanın önemine değinerek, "Daha yaşanabilir bir dünya için toplum olarak duyarlı davranmak zorundayız. Bugün burada bu duyarlılığı gösteren başta Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Yakup Odabaşı'na, belediyemizin ilgili müdürlüklerine ve çalışanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ağaçlandırma alanında protokol ve katılımcılar tarafından bin 200 sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?