3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

14 kişilik şebeke polise takıldı

TBMM'deki bir banka şubesini sahte evraklarla kredi çekerek dolandıran aralarında bir banka çalışanının da olduğu 14 kişilik şebeke, düzenlenen operasyonla çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir şebekenin sahte evraklarla bankalardan çok sayıda usulsüz kredi çektiği tespit edildi.

Şebekenin ayrıca değeri düşük hurda ve hasarlı araçları yeniymiş gibi göstererek bankadan yüksek meblağlı kredi çektiği ve bu yöntemle bir bankanın TBMM'deki şubesini 600 bin TL dolandırdıkları belirlendi.

Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşı Seyit Ali Y., usulsüzlük yaptığı iddiasıyla bankadan atılan Barış Y., banka çalışanı Yılmaz T., muhasebeci Tayfun Z., İ.P., H.U., G.Y., S.B., H.D., C.İ., İ.K., M.B., M.U. ve M.P. adlı 14 kişi gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte çeşitli firmalar adına düzenlenmiş ayrıntılı bilanço, gelir tablosu, özet gelir tablosu belgeleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi. Zanlılar, polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 12:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?