4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

14 Nisan mitingi hazırlıkları

14 Nisan Mitingi Yürütme Kurulu  üyesi Ataman Yıldırım, Ankara'da yapılacak Cumhuriyet mitinginin hazırlıkları ile ilgili bir açıklama yaptı... Açıklama şöyle.. 

14 NİSAN MİTİNGİ HAZIRLIKLARI

14 Nisan Mitingi ile ilgili, çeşitli kuruluş temsilcilerinden oluşturulan 25 kişilik yürütme kurulu olarak yapılan çalışmalar ile ilgili bilgileri aşağıda sunuyorum:

1- Öncelikle bu mitingin herhangi bir parti, sendika veya sivil kuruluşun mitingi değil, halkın mitingi olması için büyük özen göstermekteyiz,

2- El broşürleri , posterler ve pankartlar (vilayetten alınan izinlerde belirtilen ve yürütme kurulunca onaylanan sloganlar) bu cumartesiden itibaren ADD merkezinden temin edilmeye başlanacaktır

3- Mitingde Turgut Özakman'ın hazırladığı bir senaryo tiyatro sanatçıları tarafından okunacak, şiirler ve marşlarla süslenecektir. Herhangi bir STK lideri, veya parti temsilcisinin platforma çıkması ve konuşma yapması istenmemektedir. Hiçbir şekilde bir parti otobüsü sahne olarak kullanılmayacaktır, platform hazırlanmaktadır. Tüm arkadaşlar büyük bir özveri ile sadece platform ve ses düzeni için büyük tutarlara varan bir kaynak yarattık.

4- Tandoğan Meydanına sığmayan ana caddelere yayılan halk için, her bir güzergaha yerleştirilmek üzere ses ve görüntü düzeni kurulacaktır.

5- Şehir dışından gelenler için dikkat edilecek hususlar:

- Ankara'ya Demiryolları, Otobüs ve Özel araçlarla ulaşacaklar için özel çalışmalar yapıldı.

- Tren garında görevliler olacak ve gelenleri yönlendirecekler. Sabah 06.00 dan 09.00 a kadar tüm hatlardan gelen trenler Ankara'ya varmış oluyor.

- Şehirlerden gelen otobüslerin Ankara'ya girişlerde sabah 09.00 da Ankara'ya varmayı planlamaları halinde şehre girişlerinde büyük sıkışıklıklar meydana gelecektir. O nedenle Ankara'ya varışların sabahın erken saatlerinde olmasını öneriyoruz. Otobüsler AKM ye giriş yapacak ve yürüyüş AKM den başlayacak.

Sabahın erken saatlerinden itibaren portatif tuvalet, su, yiyecek bulunabilecek (03.00 ten itibaren). Tüm dernekler guruplar, partilerden otobüslerine numara verilmesini istiyoruz.

Örneğin ADD- Aksaray Şubesi 1, ADD Aksaray Şubesi 2…… şeklinde ve her otobüs bulunduğu şehirden hareket ettiğinde tüm yolcuların isimlerinin ve telefon numaralarının bir kağıda yazılması (Şoför dahil) mitingden sonra toplanabilmeniz açısından çok önemli. Ayrıca Otobüslerin Seyahat Belgesi olduğundan lütfen emin olunuz. Aksi takdirde özellikle mitinge katılımı engellemek isteyenler bu otobüslerin ulaşımına mani olacaklardır.

6- AKM de toplanıldığında kuruluşların birbirlerini bulabilmeleri için belirleyici bir pankart kullanabilecekleri, ancak mitingde başkaca hiçbir ayırt edici eşya (bayrak, rozet, şapka v.s.) kullanılmamasına herkesin özen göstermesini istiyoruz.

Çünkü bu miting hepimizin yani halkın. Sadece Atatürk resimleri ve Türk Bayrakları taşıyacağız. Zaten Anıtkabir'e girerken tüm pankartlar nizamiyelere bırakılıyor. 

7- Anıtkabir'deki resmi tören saatimiz 14.00 tür. Şehir dışından gelenler, mitingden sonra 14.00 de Anıtkabir'de olunacak ve Anıtkabir'den sonra miting sona erecek şekilde dönüş programlarını yapabilirler.






kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 13:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?