4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

1500 kişiye evde bakım yapılıyor

Mamak Belediyesi, Mamak sınırları içerisinde bulunan bin 500 hastaya evinde bakım ve sağlık hizmeti sunuyor. Başkan Gazi Şahin, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Mamak Belediyesi, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diş hekimi, fizyoterepist ve diyetisyen eşliğinde evleri gezerek bakıma muhtaç kişilere sağlık hizmeti sunuyor. 16 yaşında babası ölen kapıcı dairesinde 1+1 odada yaşayan Gülşah Yılmaz isimli vatandaşın evini ziyaret eden Başkan Şahin, Mamak Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında Türkiye'de bir ilki başlattığını belirterek, bin 500 hastayı tespit ettiklerini söyledi.

Şahin, evde bakım hizmetinin bir ilk olduğunu kaydederek, "Hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için 2 adet hasta takip formu düzenliyoruz. İşin başlatma startını Yılmaz'ın evinde başlattık. Şu anda 8 tespit yapıldı. Yıl sonuna kadar bu hizmetimiz devam edecek" diye konuştu.

Hastalıklar arasında ayrım yapmadıklarını söyleyen Şahin, diş ağrısından yatalak hastaya kadar birçok hastalığı olan vatandaşlara hizmet götürdüklerini söyledi. Şahin, Mamak'ta oturan bakıma muhtaç kişilerin 550 70 00 nolu telefonu aramaları gerektiğini belirterek, her zaman Mamaklı vatandaşların hizmetinde olduğunu dile getirdi.
Görevli Doç Dr. Mehmet Cindoruk ise konuşmasında hastanede yatan bir hastanın bakım maliyetinin bin YTL olduğunu, evde yatan bir hastanın ise 250 YTL olduğunu ifade ederek, yapılan bu hizmetle devlete fazla yük olmadıklarını kaydetti.

Başkan ve beraberindekiler daha sonra eşinden ayrılıp evde ikiz çocuklarıyla yalnız yaşayan Huriye Çam isimli vatandaşı ziyaret etti. Çocuklarından İlkay Çam'a ileri derecede tonsolit teşhisi konulduğunu ifade eden Huriye Çam, eşinin Çankırı'da okulda hizmetli olduğunu, ayrıldıklarını belirterek, "2 çocuğumla yalnız yaşıyorum. 145 YTL eşimden nafaka alıyorum. Komşularımın yardımıyla geçiniyoruz. Çocuklarıma yardımcı olabilmek için apartman temizliyorum" dedi. Başkan Şahin, Nuriye Çam'a ailesini geçindirebilmesi için temizlik işi buldu. Daha sonra çocukların bakımı yapıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 14:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?