3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

16. Akdeniz Oyunları'na doğru

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye olarak Akdeniz Oyunları'na büyük önem verdiklerini söyledi.

İtalya'nın Pescara şahrinde 26 Haziran-5 Temmuz 2009 tarihleri arasında 23 ülkenin katılımıyla düzenlenecek olan 16. Akdeniz Oyunları öncesinde, icra kurulu toplantısı yapıldı.

GSGM toplantı salonunda yapılan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlık ettiği icra kurulu toplantısına, GSGM Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, ile oyunlara katılacak 29 fedarasyonun başkan ve yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Başesgioğlu, 16. Akdeniz Oyunları öncesinde ilk toplanttıyı gerçekleştirdiklerini ve oyunlara kadar en az ayda 1 kere bu toplantıyı gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Başesgioğlu, toplantıda Akdeniz Oyunları'yla ilgili teknik bilgileri masaya yatıracaklarını, federasyonların potansiyel sporcularıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunacaklarını ve kafilenin gidiş dönüşüyle ilgili programları ele alarak, kendilerine bir yol haritası çizeceklerini söyledi. Akdeniz Oyunları'na en iyi şekilde
hazırlanmak istediklerini ifade eden Başesgioğlu, "Türkiye olarak Akdeniz Oyunları'na büyük önem veriyoruz. Oyunlara en iyi şekilde hazırlanmayı arzu ediyoruz. Türkiye'yi en yüksek seviyede temsil etmek için GSGM, TMOK ve federasyonlarımız sıkı bir işbirliği içinde olacak. Akdeniz Oyunları'nın iyi geçmesi için iyi bir planlama yapacağız" diye konuştu.

2009 yılıyla birlikte büyük organizasyonların üst üste geleceğini hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "2014 yılına kadar büyük organizasyonlara katılacağız ve birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. Bunun için elimizdeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Başesgioğlu, 2009 yılında düzenlenecek Akdeniz Oyunları ve Üniversite Oyunları'nın 2012 Londra Olimpiyatları için çok önemli olduğunu ve bu 3 organizasyonu aynı yelpaze içinde değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?