5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

2. oyun sokağı açılıyor

ÇANKAYA'NIN İKİNCİ OYUN SOKAĞI DİKMEN'DE AÇILIYOR

Çankaya Belediyesince gerçekleştirilen Oyun Sokakları Projesi'nin ikincisi Dikmen Osman Temiz Mahallesi'nde tamamlandı.

Çankaya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen çalışmaların ardından 1002 ve 1003. sokaklar, trafiği yavaşlatılmış, nefes alınan bir mekan olarak Osman Temiz Mahallesi sakinlerine kazandırıldı. Proje gereği toplam uzunluğu 330 metre olan iki sokağın bir bölümü eğitici- öğretici oyun araçlarıyla donatılırken bir diğer bölümü ise dinlenme alanı olarak düzenlenerek semt halkına ve çocuklara nefes alabilecekleri yeni bir alan kazandırılmış oldu. İlki Birlik Mahallesi 455. Sokak'ta

gerçekleştirilen oyun sokağında olduğu gibi burada da trafik kasislerle yavaşlatılarak ailelerin ve çocukların güven içinde olmaları sağlanacak.

2 sokağı kapsayan oyun sokağı düzenlemelerin yanı sıra Ankara kültürüne yaptığı değerli katkılarla bilinen iş adamı Ayhan Sümer'in adının verildiği parkın açılışına tüm Ankaralıları davet eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çocukların güven içinde oynayacağı, her yaştan yetişkinin de komşuluk ilişkisi geliştirmelerine ön ayak olacak bu uygulamaları Çankaya'nın dört bir köşesine yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Osman Temiz Mahallesi Oyun Sokağı ve Ayhan Sümer Parkı'nın açılışı 20 ocak perşembe günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

ÇANKAYA'NIN İKİNCİ OYUN SOKAĞI DİKMEN'DE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 14:29:04
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?