4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

2. tur bugün

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin beklendiği 28 Ağustos’a ilişkin "protokol" hazırlandı.

Gül, 7 yıl önce tıpkı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yaptığı gibi koyu renk elbise ile aynı gün yemin edecek. 12 Eylül askeri müdahalesinden sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sezer’in dışında diğer cumhurbaşkanları frak giyerek yemin etmişlerdi.Yemin törenini oğulları Emre ve Ahmet izleyecek ancak eşi Hayrünnisa Gül, TBMM’de bulunmayacak.

Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Oya Tuzcuoğlu imzasıyla hazırlanan "11. Cumhurbaşkanının göreve başlaması törenleri" başlıklı genelge ilgili kurumlara gönderildi. Bu programa göre, "törenlerin yapılacağı günün akşamı tüm yurtta aydınlatma" yapılacak. Ankara’da 101 pare top atılacak.

FORS ÖNCE KAPALI

3. tur oylamanın yapılacağı 28 Ağustos’ta TBMM Genel Kurulu, Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00’de toplanacak. Gül, saat 18.00’de TBMM’ye yemin töreni için forsu kapalı Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla gelecek. TBMM Genel Kurulu’na girerken ayakta alkışlanacak olan Gül, and içmek üzere doğrudan kürsüye gelecek. Ant içme sona erdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın çalacağı İstiklal Marşı okunacak ve TBMM’ye Cumhurbaşkanlığı forsu çekilecek. Bu arada top atışı yapılacak. Gül, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Genel Kurul’da kısa bir teşekkür konuşması yapacak. Gül’ün aracına törenden sonra fors takılacak. Askeri törenle Meclis’ten ayrılacak olan Gül, Anıtkabir’e gidecek.

2. tur bugün

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimine ilişkin ikinci tur oylama, bugün yapılacak. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün 367 oy bularak ikinci turda seçilme olasılığı bulunmuyor. Abdullah Gül, 28 Ağustos’ta yapılacak 3. turda, büyük bir ihtimalle 276 oyu geçerek 11. Cumhurbaşkanı seçilecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 17:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?