4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

20 bin Türk bayrağı dağıtıldı

Yenimahalle Belediyesi, bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrağı'nı vatandaşlarına ücretsiz olarak dağıttı.

Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusu ile şehitlerimizin hüznünü bir arada yaşayan Yenimahalle Belediyesi, birlik ve beraberliğimizin simgesi yaklaşık 20 bin bayrağı vatandaşlara dağıtırken, İsmail Hakkı Tonguç Parkı'na ise, 12 şehidimiz anısına, 12 selvi ağacı dikti. Belediye ayrıca, şehitlerimiz anısına düzenlediği bisiklet turu ile de Yenimahalle'nin ve Türkiye'nin tek ses tek yürek olduğunu dosta düşmana gösterdi. Buralarda etkinliklere katılan herkese Türk Bayrağı hediye etti. Yenimahalleliler, Belediye'nin hem Cumhuriyetimize, hem de şehitlerimize sahip çıkarak, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en önemli sembollerinden olan Türk Bayrağı'nı ücretsiz olarak dağıtmasından büyük memnuniyet duydu.

Vatandaşlar, şehitlerin adını Batıkent'teki bir parka selvi ağaçları dikerek ölümsüzleştiren Belediye'nin duyarlılığından son derece etkilendiklerini ifade ederek, rengini şehitlerimizin kanından alan, ay-yıldızlı bayrağımızı ilelebet göklerde dalgalandıracaklarını vurguladılar. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, bu ülke için yapılacak her türlü fedakarlığın kahraman ordumuzun, şehitlerimizin ve bu milletin yaptığı fedakarlık yanında az kalacağını ifade etti.

Başkan Duyar, Yenimahalle Belediyesi olarak, Cumhuriyet Bayramı haftasında hem şehitlerimizin anısına bisiklet turu düzenledik, hem de 12 şehidimize 12 selvi ağacı dikerek, Türk milletinin bu selvi boylu kahramanları ebediyen yaşatmasına vesile olmaya çalıştık. Bu etkinliklerimiz esnasında ise, bütün vatandaşlarımıza birlik ve beraberliğimizin sembolü şanlı-ayyıldızlı Türk Bayrağı'mızı hediye ettik. Şanlı bayrağımız rengini, şehitlerimizin al kanından almaktadır. İşte bu yüzden millet olarak bizler, Türk Bayrağı'na çok büyük ehemmiyet veriyoruz. Şanlı ecdadımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, kahraman askerlerimizin ve aziz milletimizin bu ülke için yaptıkları, dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmayacak kadar büyük fedakarlıklarla doludur. Bu ülke, yoksul, aç, çaresiz bir milletin kahramanlık mücadelesinin eseridir. Dolayısıyla, başta şehitlerimiz olmak üzere, vatanımız için ne kadar çok şey yapsak yine de az gelir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 12:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?