5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

236 kişiye 'kumar' cezası

Tombala çektirerek kumar oynatan 5 kişi gözaltına alınırken, kumar oynayan 236 kişiye de para cezası kesildi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri Esat ve Sakarya Caddeleri ile Bestekar Sokak'ta kumar oynattıkları tespit edilen bazı derneklerde arama yapmak için mahkemeden karar aldı.

Ekiplerin eş zamanlı yaptığı uygulamalarda 5 dernek merkezinde tombala çekilişi adı altında kumar oynatıldığı tespit edildi. Tombala makinelerinden 4'üne el konuldu. Bir dernek merkezinde ise polise suçüstü yakalanmamak için tombala makinesinin baskın sırasında kırıldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan 5 dernek yöneticisi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 228 maddesi ve 1072 Sayılı Kanuna göre kumar oynatmaktan adli ve idari, tombala makinesini kıran dernek yöneticisine ayrıca “adli delilleri karartmaktan” işlem yapıldı.

Bu arada, 5 dernekte kumar oynadığı tespit edilen 236 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında 100'er YTL para cezası kesildi.

Dernek merkezinde yapılan aramalar sırasında esrar maddesi bulunan bir kişi ile hırsızlık, tehdit ve mal beyanında bulunmadığı için haklarında arama kararı bulunan 4 kişi gözaltına alındı.
A.A
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 10:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?