3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

267 çiftçiye 1 milyarlık hibe

Ankara'da "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında 267 çiftçiye 1 milyar TL'lik makine-ekipman hibe desteği sağlandı.

Ankara İl Tarım Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törene, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) Mustafa Taşan, İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu ile destekten faydalanan çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İl Tarım Müdürü İslamoğlu, geçmiş yıllarda yaşanan kuraklığın ardından bu yılın verimli bir yıl olacağını söyledi. Buğday'da süne ile mücadelelerinin devam ettiğini belirten İslamoğlu, kene ile mücadeleyi de yaygın bir şekilde 3 yıldan bu yana yaptıklarını kaydetti.

İslamoğlu, "Çünkü Ankara 81 il içinde riskli iller arasında yer alıyor. Biz daha çok ahır ve ağılların ilaçlamasını yapıyoruz" diye konuştu. İslamoğlu, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarımda yeni teknolojilerin kullanılmasını teşvik ederek, tarım uygulamalarında mekanizasyonu yaygınlaştırmak amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Başkent çiftçisine yönelik 2006 yılından beri makine-ekipman hibe desteği sağlandığını vurguladı.

Program kapsamında, başkent çiftçisine bu yıl 1 milyar TL'lik destek verileceğini belirten İslamoğlu, "Çiftçilerimizden 5-6 milyar TL'lik talep geldi ancak
ödenek ayrılması durumunda diğer talepleri de karşılayabileceğiz. Şu aşamada 1 milyar TL'lik ödeneği 276 çiftçimize bölüştürebildik" dedi.

İslamoğlu, 2007 ve 2008 yıllarında toplam 220 adet makine ve ekipman için çiftçileri toplam 2 milyar TL'lik hibe desteği verildiğini de belirtti. TEDGEM Genel Müdürü Taşan ise, bakanlık olarak amaçlarının, tarımsal üretimde daha iyi bir noktaya gelebilmek ve çiftçilerin gelir ve refahlarını yükseltmek olduğunu söyledi. Yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Taşan, makine-ekipman taleplerinin hepsini karşılamak için çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde bu taleplerin hepsini karşılayacaklarını vurguladı.

Çiftçiler adına konuşan Hacı Mehmet Köşker de, bu dönemde çiftçilerin her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "İl Tarım Müdürlüğümüz bir çok önemli projeye imza atarak bizlere önder oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İslamoğlu ile Enver Koyunlu adlı çiftçi arasında, hibe desteğe ilişkin ilk sözleşme imzalandı. Protokol ve çiftçiler daha sonra makine ve ekipmanların yer aldığı sergiyi gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?