5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

29 engelli temsili askerlik yaptı

29 ENGELLİ TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törenle 29 engelli vatandaş, temsili askerlik uygulaması kapsamında bir günlüğüne askerlik yaptı ve tezkere aldı.

Etimesgut'taki 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte gelen engelli vatandaşlar, burada asker traşı olarak üniformalarını giydi. 91/1 tertipleriyle birlikte bot bağlayan engelli vatandaşlara, komutanları tarafından ilk olarak "Askeri Eğitim" ve "Nöbet Hizmetleri Eğitimi" verildi.

Burada aldıkları eğitimin ardından nöbet kulelerine giden ve burada kısa süre nöbet tutan erler, daha sonra ailelerinin yanına giderek buradaki kendileri için hazırlanmış olan silah ve dürbün gibi mühimmatlarla gazetecilere poz verdi. Aileleriyle birlikte kendileri için hazırlanan alana geçen engelli vatandaşlar, burada komutanlarının eşliğinde yemin törenini gerçekleştirdi. Ailelerin duygula anlar yaşadığı sembolik askerlik törenine Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Yalçın da katıldı.

Engelli vatandaşların yemin töreninin ardından ise, Cavir Güngör isimli engelli vatandaş, 91/1 tertipler adına konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardandan ise Erzurum nüfusuna kayıtlı Samet Atmaca "Mehmetçik Şiiri"ni okudu. Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Yalçın, yaptığı konuşmada, engelli erlerin sembolik olarak görevlerini yerine getirmeleri için törenin düzenlendiğini söyledi. "Yemin ettiniz, ne mutlu sizlere" diyen Tuğgeneral Yalçın, "Her Türk asker doğar. Her anne ve baba da çocuklarının asker olmasını gönülden ister" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 18:23:02
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 23:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?