4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

3 bin aileye gıda yardımı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için adeta yaşam desteği haline gelen gıda yardımları sürüyor. Bu yıl 265 bin aileye ulaştırılması planlanan gıda yardımlarının dağıtımına, Ramazan ayı nedeniyle hız verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile mahalle muhtarlarının ortak çalışması sonucu tespit edilen yardıma muhtaç gerçek kişilere, yardım paketleri ulaştırılıyor. İçerisinde kuru gıda ve temizlik malzemeleri bulunan yardım paketleri, ailelere adreslerinde teslim ediliyor.

Dağıtımı büyük bir titizlik içerisinde, yardım edilen aileleri rencide etmeden, kapıya teslim yöntemiyle gerçekleştirilen yardım paketleri toplam 60 kiloya yaklaşan 5 koliden oluşuyor. Paketler içerisinde; zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, şehriye, çay, reçel, şeker, pirinç, kuru fasulye ve nohut gibi gıda ürünlerinin yanı sıra sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gıda yardımlarının vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan, belediyenin ANKET şirketi Genel Müdürü Belma İlhan, Ramazan ayında dağıtım kapasitelerini artırdıklarını belirterek, "Günde ortalama 3 bin aileye gıda yardımı ulaştırıyoruz. Bu nedenle personel ve araçlarımıza takviye yaptık" dedi. Yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için adeta bir yaşam desteği haline gelen yardımlardan bu yıl 265 bin ailenin faydalanacağını belirten belediye yetkilileri ise "Gıda yardımlarının dağıtımına seçimlerin ardından hemen başladık. Yardımlarımızı şu ana kadar 150 bin aileye götürdük" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin milyonlarca Ankaralı'ya gıdadan yakacağa, giyimden eğitime kadar birçok konuda yardım yaptığını, yaşlılarla engellilere de yaşam desteği sağladığını kaydeden yetkililer, "Ankara'da yaşayan ve ekonomik sıkıntı içerisinde olan her vatandaşımızın yardımına koşmayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek görev saymaktadır. Biz de başkanımızın bu doğrultuda aldığı kararları yerine getirmek için hizmet veriyoruz" dedi. Dağıtımları gerçekleştirilen gıda malzemeleri, BELSO'nun soğuk hava depolarında stoklanıyor. Hava sıcaklıklarından etkilenmemesi için gıda maddeleri, özel paketler içerisinde soğuk hava depolarında korunuyor. Böylelikle, günlük yapılacak dağıtımlarla sıcaktan dolayı gıda maddelerinin herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaştırılması sağlanıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 11:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?