3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

3 bin öğrencinin sınav heyecanı

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’nde seviye belirleme sınavı heyecanı yaşandı. Bölgedeki 8 ayrı Bilgi Evi’nde öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrencinin seviye tespiti yapıldı.

3 Bin Öğrenci Girdi

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’nde öğrenim gören öğrencilere seviye tespit sınavı uygulandı.

4,5,6,7 ve 8. sınıfları kapsayan ve öğrencilerin seviyelerini göre belirleyerek, seviye grupları oluşturmak için gerçekleştirilen sınava yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Sınavda ilk 3’e giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Başarı Durumları Ölçülüyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Bilgi Evleri’yle öğrencileri geleceğe hazırladıklarını belirterek, “Yıl içinde bu tür sınavlar aracılığıyla öğrencilerimizin başarı durumlarını ölçme imkanı buluyoruz. Öğrencilerimizin eksiklerini görerek, o yönde eğitim vermemize imkan sağlıyor” diye konuştu.

Amaç Eğitimde Kaliteyi Yükseltmek

Amaçlarının eğitimde kaliteyi yükselterek, Mamaklı öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak olduğunu kaydeden Akgül, 2008-2009 eğitim öğretim yılında Bilgi Evleri’nde eğitim gören 64 öğrencinin Anadolu liseleri ve burslu özel okullara girmeye hak kazandığını hatırlattı. Başkan Akgül, başarı çıtasını daha yükseğe çekmek için çalıştıklarını belirtti.

8 Bilgi Evi

Türközü, Kayaş, Başak, Kıbrısköyü, Demirlibahçe, Saimekadın, Abidinpaşa ve Bayındır mahallelerinde hizmet veren Bilgi Evleri’nde yaklaşık 9 bin öğrenci eğitim görüyor. Pazar günü hariç her gün 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet veren Bilgi Evleri’nden 2. sınıf ve 8. sınıf aralığındaki öğrenciler yararlanıyor.

Ücretsiz Kurslar

Bilgi Evleri’nde öğrencilere Etüt ve branş öğretmenleri eşliğinde ücretsiz olarak matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor. Öğrenciler geniş bir kütüphane ve bilgisayar salonundan yararlanabiliyor. Bilgi Evleri’nde öğrencilere internet imkanı da sunuluyor.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 15:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?