3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

3 eşli dolandırıcı yakalandı

Başkentte alışveriş merkezlerine ve büyük firmalara elindeki büyük miktardaki bozuk parayı vereceğini söyleyerek karşılığında aldığı paralarla ortadan kaybolan dolandırıcı yakalandı. Dolandırdığı paralarla lüks bir hayat yaşayan zanlının sürekli evlenip boşandığı ve halen 3 eşi olduğu belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara genelinde son zamanlarda değişik semtlerde resmi kurum, alışveriş merkezleri ve büyük firmalara elinde büyük miktarlarda bozuk para bulunduğunu söyleyerek, bozacağı paraları aldıktan sonra ortadan kaybolan şahısla ilgili çalışma başlattı.

İncelenen güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlının dolandırıcılık şüphelisi olarak hakkında defalarca işlem yapılan Hamza D. olduğu belirlendi. Ankara'da lüks bir otelde sahte kimlikle kaldığı tespit edilen zanlı, düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlının iş yerlerini en azı 750 TL olmak üzere yaklaşık 50 bin TL civarında dolandırdığı öğrenildi.

İş yerlerine kendisini doktor, iş adamı, toptancı olarak tanıtan zanlının dolandırdığı paralarla lüks bir hayat yaşadığı belirlenirken, sürekli evlenip boşandığı ve halen 3 eşinin olduğu, ikisiyle birlikte yaşadığı tespit edildi. Zanlının yapılan üst aramasında 3 adet cep telefonu, 1 adet Satılmış Ç. adına düzenlenmiş sahte kimlik ve vatandaşlardan dolandırdığı değerlendirilen 2 bin 25 TL ele geçirildi.

Hakkında düzenlenen 18 ayrı tahkikat evrakıyla adli mercilere sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:48:34
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 11:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?