3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

3 genç için huzurevinde mevlit

Başkent'te yılbaşı gecesi karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 gençten Tarık Şükrü Yılmaz, Elif Koyuncuoğlu ve Büşra Bek için Kurban Bayramı'nda ziyaret ettikleri huzurevi tarafından mevlit okutuldu.

Yılbaşı gecesi yaşanan facianın acısı sürerken, gençlerden üçünün geçen Kurban Bayramı'nda Çankaya Köşkü Özel Huzurevi ve Bakımevi sakinlerini ziyaret ettikleri öğrenildi. Huzurevi sakinleri, haberlerde fotoğraflarını görerek tanıdıkları gençlerin ölümünü öğrendikten sonra yaşadıkları üzüntü ile gözyaşlarına boğuldu.

Tarık, Elif ve Büşra'nın 9 Aralık günü gerçekleştirdikleri ziyaret huzurevi sakinlerinde derin izler bıraktı. Gözyaşları içinde güçlükle konuşan huzurevi sakinleri, gençlerin ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerini ileterek, böyle iyi çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Gençlerin kendilerine meyve getirdiklerini ve yine geleceklerini söylediklerini anlatan huzurevi sakinleri, ölüm haberini aldıklarında çok üzüldüklerini söyledi. Gençlerin kendileriyle çok yakından ilgilendiklerini ve her bayram geleceklerini söylediklerini belirten huzurevi sakinleri, okutacakları mevlitle gençler için dua edeceklerini ifade etti.

Huzurevinin Kurucu Müdürü Fatma Cengiz ise, Elif Koyuncuoğlu'nun bayramdan 1 hafta önce kendilerini aradığını ve ısrarla ziyaret etmek istediklerini söyledi. Bayramın ikinci günü için randevu verdiklerini belirten Cengiz, gençlerin tüm yaşlıların odalarını tek tek dolaştıklarını ve burada yaklaşık 1.5 saat geçirdiklerini söyledi. Gençlerin yılbaşından sonra bir program yapmak üzere vedalaşıp ayrıldıklarını belirten Cengiz, "Olayı bizden önce yaşlılarımız fark etti. O günden beri ağlıyorlar. Mevlit okutmak istediler. Biz de bu isteklerine memnuniyetle karşılık verdik" dedi.

Huzurevi Müdürü Nihal Arifiyeoğlu da, "Pırıl pırıl, büyüğünün değerini bilen, iyi yetişmiş çocuklardı. Yaşlılarımızla çok güzel ilgilendiler" diye konuştu.
Huzurevinde okutulan mevlitin okunması sırasında da gözyaşlarını tutamayan huzurevi sakinlerinin, gençlerin fotoğraflarını duvarlarına astıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?