4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

3 kilo 540 gram kokain ele geçirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin Esenboğa Havalimanı'nda durumundan şüphelendiği Nijeryalı Cyrıll Chıbuzo E.'nin (47) bagajında yapılan aramada su aygırı biblosu ile birbirinin içine girilebilen iki plastik kap arasına gizlenmiş piyasa değeri 350 bin dolar olan 3 kilo 540 gram kokain ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu Polis Karakolu'nda gözaltındayken yaşamını yitiren Festus Okey'in mahalle arkadaşı olduğu öğrenilen zanlı Cyrıll Chıbuzo E.'nin kendisinden 20 yaş küçük bir Türk'le evli olduğu, eşinin ise İstanbul'da özel bir kolejde İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenildi. Zanlı Cyrıll Chıbuzo E.'nin piyasa değeri yaklaşık 350 bin dolar olan kokaini 1000 dolar karşılığında Tunus'tan İstanbul'a götürmek üzere anlaştığı belirlenirken yapılan incelemelerde zanlının kuryelik amacıyla Türkiye'ye bir yılda 6 kez giriş- çıkış yaptığı tespit edildi.

Zanlının Nijerya- Tunus- Ankara üzerinden getirdiği belirlenen kokaini İstanbul'da teslim edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul polisi de harekete geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi'nde gözaltında bulunan zanlı Cyrıll Chıbuzo E. polisteki sorgusunun ardından bugün Adliye'ye sevkedilirken soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 15:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
chemi IP: 88.232.158.xxx Tarih : 29.11.2007 19:16:09

ARKADAŞLAR YAKALAMAYI YAPAN POLİS DEĞİL GÜMRÜK MUHAFAZA YETKİLİLERİDİR LÜTFEN KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYELİM..