5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

310 çocuğa 'umut' doğdu!

UMUT YILDIZI PROJESİ 310 ÇOCUĞU MESLEK SAHİBİ YAPTI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Umut Yıldızı Projesi ile 310 çocuğun meslek sahibi olduğunu ve suç oranının yüzde 11 azaldığını söyledi.

Projenin amacının maddi imkansızlık ve başka nedenlerden dolayı okuyamayan risk altındaki çocukların uyuşturucu ve suç ortamından kurtarılıp meslek sahibi edilerek topluma kazandırılması olduğunu belirten Palandöken, "Türkiye'de ara elemana ihtiyaç vardır. Sorun yaşayan, risk altındaki sokaktaki çocuklarımıza sahip çıkarak onları hem meslek hem de iş sahibi yapıyoruz. Projenin uygulandığı illerimizde suç oranı yüzde 11 azalmıştır" dedi.

Proje kapsamında Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı'nın (MEKSA) 310 çocuğun 10 farklı meslekte 20'şer kişilik atölyelerde yetiştirildiğini belirten Palandöken, "Proje kapsamında örgün eğitimine ara veren veya bırakmak zorunda kalan çocukların açık öğretim programlarına kayıt yaptırmaları ile okullarından mezun olmaları sağlanmıştır. Mesleki kurslara başlayan çocuklarımıza İş-Kur tarafından günlük 15 lira harçlık verilmiş, sağlık kontrolleri yapılmış, sinema-tiyatrolara gidilmiş ve eğitimlerini bitiren 310 çocuğumuzdan yüzde 78'i mezun olarak TESK'in illerdeki üye iş yerlerinde çırak işçi olarak işe başlatılmışlardır" açıklamasını yaptı.

 "PROJEYİ ÜLKE GENELİNE YAYACAĞIZ"

Projenin kamuoyunda tanınmasını istediklerini ve ülke geneline yayacaklarını söyleyen Bendevi Palandöken, "Böyle faydalı ve başarılı projeler hayata geçirilirken yazılı ve görsel basınımızdan desteklerini bekliyoruz. MEKSA Vakfı olarak Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'da valilerimizin koordinatörlüğünde Emniyet İl Müdürlükleri ve İŞ-KUR İl Müdürlüklerimizle iş birliği içinde 35'i kız çocuğumuz olmak üzere 310 çocuğumuza mesleki eğitim vererek onları işe yerleştirdik. Projelerimizle bin 560 çocuğumuz suç ve uyuşturucu ortamından uzak olarak meslek eğitimi almakta, aileleriyle birlikte rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırılmaları yönünde önemli adımlar atılmaktadır" şeklinde konuştu.

TESK olarak eğitime verdikleri önemi her fırsatta vurgulayan Palandöken, "Dünyada, insana ve geleceğe yapılan en değerli yatırım eğitimdir. Eğitim, tüm sorunların çözüm kaynağıdır. Projenin çocuklarımıza daimi bir umut vererek hayata tekrar ümitle bakmalarını sağladığını görmek, geleceğimiz için suçla mücadelede umut ve heyecan vericidir. Çocukların alacakları sertifikalar onlar için artık birer altın bilezik olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 11:55:03
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?