1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

33 bin şişe rakı yenisiyle değişti

TEKEL’in, sahte rakı zehirlenmeleri üzerine yurt genelinde aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında Ankara’da 33 bin şişe rakı yenisiyle değiştirildi.

Ankara’da 2 gün önce başlayan rakı değiştirme işlemi tüm hızıyla sürüyor. Ankara’da TEKEL ürünlerinin dağıtımını yürütmekte olan Gram AŞ, rakı değiştirme işlemlerinin başladığı tarihten itibaren toplam 33 bin şişe rakıyı yenileriyle değiştirdi.

Satış belgesiyle rakı değiştirme işlemini yapan Gram A.Ş. görevlileri çalışmaları sırasında tek bir sahte rakı ile karşılaşmadı.

Öte yandan, TESK Genel Başkan Vekili ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşları, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan satış izni almamış bayilerden rakı olmamaları konusunda uyardı.

Palandöken, değişimi yapılan rakıların şişelerinin sarı renkte olduğunu ve kapağın hologramlı streç filmle ambalajlandığını anımsattı. Yapılmakta olan değişimler sırasında Ankara genelinde sahte rakı ile karşılaşılmadığının altını çizen Palandöken, değişimi yapılan yeni rakıların kapakları ile şişelerinin üzerinde seri numara bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 18:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?