4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

350 okulun su deposu yok

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan su sıkıntısı nedeniyle okullardaki su depolarının durumuna ilişkin bir rapor hazırladı. Rapora göre, Ankara'da 350 civarındaki devlet okulunun su deposu bulunmuyor.


Ankara'daki su sıkıntısı nedeniyle okulların geç açılmasına yönelik Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) henüz resmi bir yazı gelmedi.

Okulların zamanında açılmama ihtimaline karşı MEB'in, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okulların mevcut su durumlarıyla ilgili rapor hazırlattığı öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan raporda, devlet okullarının yaklaşık 350'sinde su deposunun olmadığı tespit edildi. Aynı raporda, özel okulların su depolarının bulunduğu belirlendi.

Yetkililerce bazı okulların su depolarında küçük hasarlar olduğu ve bu hasarların en kısa zaman içinde giderileceği kaydedildi. Su deposu küçük olan okulların depolarının ise büyütülmesi ve olmayan okullara su deposu yapılması gerektiği belirtildi.

Kullanılacak malzeme ve deponun büyüklüğüne göre maliyetin 4-10 milyar YTL arasında değiştiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden okulların geç açılması yönünde talep gelmesi halinde durumun, rapordan elde edilen veriler doğrultusunda değerlendirileceği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 12:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?