3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

365 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son 5 ayda yaklaşık 375 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Genelkurmay Karargahı'nda gerçekleştirdiği hafkalık basınbilgilendirme toplantısında son dönemlerde güvenlikg üçlerince icra edilen başarılı operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütü içerisinde liderlik mücadelesi ile iç çatışmaların arttığı ve bir çok teröristin öldüğü bilgilerinin alındığını açıkladı.

Gürak, Ekim 2088'den bugüne kadar geçen dönemde sadece Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatı ve topçu atışları neticesinde bölücü terör örgütünün ölü ve yaralı olmak üzere 375'e yakın zayiat verdiği bilgilerinin çeşitli kaynaklardan teyit edildiğini belirtti.

Genelkurmay 2. Başkanı orgeneral Hasan Iğsız'ın Irak'a yaptığı 1 günlük ziyarete ilişkin bir soru üzerine ise Gürak, Irak Savunma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında Türkiye'nin eğitim ve lojistik desteği verebileceğini ve mutabakat muhtırasının en kısa zamanda taraflar arasında imzalanmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 12:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?