3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

38 parça tarihi eser ele geçirildi


Jandarma ekipleri tarafından yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 38 parça tarihi eser ele geçirildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Roma ve Yunan dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserleri satmak isteyen kişiler olduğu bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, bu kişilerle irtibata geçti.

Kimliklerini gizleyerek, uzman olduklarını söyleyen jandarma ekipleri, tarihi eserleri satmak isteyen Ahmet A. ve Bülent U. ile Yenimahalle Çayyolu'ndaki bir alışveriş merkezinin önünde buluştu.

Pazarlığın ardından tarihi eserleri gösteren 2 kişi, kimliklerini açıklayan jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Ahmet A'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında memur olduğu, diğer zanlı Bülent U'nun ise Sağlık Eğitim Genel Müdürü iken emekli olduğu öğrenildi.

Zanlıların jandarma ile buluşma noktasına gelirken kullandıkları 76 AC 868 plakalı otomobilde yapılan aramada 3 cam sürahi, 4 cam kupa, 24 gözyaşı şişesi, 2 küçük cam kase, 1 bakır küçük kaşık, 3 cam-porselen karışımı toka ve 1 kulpsuz cam objeden oluşan 38 parça tarihi eser ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?