4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

38 personelin TSK'dan ilişiği kesildi

Yüksek Askeri Şura'da 38 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırılmasına oy çokluğu ile karar verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan bilgi notunda, Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı'nın, 29-30 Kasım 2007 tarihlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda icra edildiği belirtildi.

Mevcut tehditler çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumunun gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine yönelik, dış tehdit, iç tehdit, bölücü tehdit, irticai tehditlerin ortaya konulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin etki ve ilgi alanları dahilinde genel bir politik askeri durum değerlendirmesi yapıldı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumu ve kuvvet yapısı ihtiyaçları görüşüldü. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunduğu gerekçesiyle 31, irticai tutum ve davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 7 olmak üzere toplam 38 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 18:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?