3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

50 öğrenci Rusya'da burslu okuyacak

50 öğrenci, Rusya Federasyonu'nda burslu okumaya hak kazandı.

Rusya Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Rus hükümeti yüksek eğitim kurumlarında 2009 yılında daha çok Türk vatandaşının ücretsiz okuyabilmesi için verilen burs sayısını arttırdı. 50 öğrenci burslu okuma hakkı kazanırken, burs sayısını artıran Rusya Türk öğrencilerine aynı imkanı sağlayan devletler arasında ilk sıralara çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olan 150 öğrenci, 17-18 Mart tarihleri arasında Ankara'da Rusya Büyükelçiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı
yetkililerinden oluşan karma heyet tarafından mülakata alındı.Mülakat sonucu seçilen 50 öğrenciden 8'i master, 8'i doktora ve 34'ü Rus dili eğitimi görecek.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 13 Şubat 2009 tarihinde imzalanan 'ilişkilerin yeni bir aşamaya doğru ilerlemesi ve dostluğun ve çok boyutlu ortaklığın daha da derinleştirilmesine ilişkin ortak deklarasyon' uyarınca Rus tarafının eğitim alanındaki işbirliğini geliştirmek istediği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 11:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?