4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

560 Sekreter ve memurun işine son verildi

TBMM Başkanlığı, yeni milletvekilleri gelmeden, geçici görev yapan milletvekili sekreterlerinin görevlerine son verdi.


Meclis'te görev yapan 621 sekreter ve memurdan 560'ı geçici görevlendirme ile çalışıyordu. Arınç, geçici görevle çalışanların tümünün iadesine ilişkin karara imza attı. Geçici görevle çalışanlara Meclis Genel Sekreterliği'nce gönderilen yazıda, kurumlarına iade edildikleri bildirildi.


Bu arada, Meclis'te her dönemde Ediz Hun, Zülfi Livaneli, Berhan Şimşek gibi sanatçılara yoğun ilgi gösteren Meclis sekreterleri bu kez de İbrahim Tatlıses'in seçilip seçilemeyeceğini merakla bekliyor. Tatlıses'in partisinin barajı aşması halinde en fazla talebin kendisine olacağı ifade ediliyor. Parti listelerinde milletvekili adayı olarak yer almayan 234 milletvekili bulunuyor. 234 milletvekilinin geçici olarak çalışan ve kadroları başka kurumlarda bulunan 205 sekreter ve memur kadrosunda bulunan elemanları öncelikli olarak kendi kurumlarına dönmek zorunda kalacak.

Meclis Başkanlığı öncelikli olarak 205 kişiye yazı göndererek, kurumlarına iade edileceklerini bildirdi. Halen görev yapan milletvekillerinin sekreterlerinin de bulunduğu geçici görevli 355 kişinin daha kurumuna iade edilmesine ilişkin yazılar yazıldı. Bu duruma seçilecek sıralarda olup sekreterleri kurumuna iade edilen milletvekilleri isyan etti. Çoğu milletvekilinin sekreteri kurumuna geri dönmemek ve Meclis'te çalışabilmek için yıllık iznini alarak milletvekilleriyle çalışma formülü buldu. Arınç'ın, her seçim döneminin ardından meclis sekreterlerinin kurumlarına iade edilmemek amacıyla yeni milletvekilleriyle görüşebilmek için kuyruklar oluşturması ve her dönem çıkan dedikoduların önüne geçmek amacıyla böyle bir yönteme başvurduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 12:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?