5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

60 bin kişiye iş

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, memur ve emekli maaşlarının yeterli olmadığını belirterek, “Ancak bizim hükümetimiz döneminde memurun alım gücü düşmemiştir” dedi. 2007 Yılı içerisinde kamuya 60 bin yeni personelin alınacağını da açıkladı.

TBMM Genel Kurulu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Yüksek denetleme Kurulu, Danıştay Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı Bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı Şahin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM’ye iade edilen Vakıflar Yasası’nın veto gerekçelerinin uzmanlar tarafından incelendiğini ve Adalet Komisyonu’nda yeniden görüşüleceğini kaydetti.
Devlet Bakanı Şahin, 2007 yılında kamuya 60 bin yeni personel alınacağını söyledi.

2006 yılında kamuya memur, geçici ve sözleşmeli statüde olmak üzere toplam 146 bin kişi aldıklarını söyleyen Şahin, 2007 yılında bütçe kanununda kamu kurum ve kuruluşlarına 23 bin kişinin açıktan atanmasına izin verildiğini, ayrıca kamu kurumlarından emekli olacakların yerine alınacaklarla ilgili yüzde 50 sınırı getirildiğini hatırlattı. Şahin, “Böylelikle 23 bin kişi ile birlikte emekli olanların yerine yapılacak atamalarla birlikte toplam 60 bin civarında personel 2007 yılında kamuya alınacaktır” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI YETERLİ DEĞİL

Devlet Bakanı Şahin, kamuda çalışan memurların ve emeklilerin aldığı maaşın yeterli olmadığını ancak, AKP Hükümeti döneminde memurun alım gücünün düşmediğini arttığını ifade etti. 2007 yılında memur ve emeklilerin maaşlarını düzelmiş şekliyle alacaklarını açıkladı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Yüksek denetleme Kurulu, Danıştay Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı Bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
anka
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 10:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?