4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

77 kilo toz esrar ele geçirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bir operasyonda, makarna yüklü bir kamyonda, Diyarbakır'dan getirildiği belirlenen 77.6 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmada, Diyarbakır'dan İstanbul'a esrar maddesi sevkıyatı yapılacağı belirlendi.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu, Diyarbakır'dan hareket eden makarna yüklü bir kamyon, Aksaray'dan itibaren Ankara narkotik birimlerince takibe alındı. Gölbaşı yakınlarında durdurulan kamyonda narkotik dedektör köpeği “Dany”nin yardımıyla yapılan arama sonucu, şoför mahallindeki koltuğun altında 73 paket içerisinde toplam ağırlığı 77 kilogram 640 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili kamyon sürücüsü Mehmet E. ile 16 yaşındaki oğlu H.E. gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, 1995 yılında da uyuşturucu kaçakçılığından kaydı bulunan Mehmet E'nin terör örgütü PKK ile bağlantısının bulunduğuna dair bilgiler olduğunu, bu bilgilerin terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüğü ekiplerince araştırıldığını kaydettiler.

 

AA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 13:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?