3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

848 kamera başkenti gözleyecek

Ankara Valisi Kemal Önal, 848 kameradan oluşacak mobese kameraların okulların açılmasına az bir süre kala başkentte hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "İlk görüntüleri okulların açılmasına az bir süre kala elde edeceğiz" dedi.

Ankara İl Özel İdaresi'nce ihalesi yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi'nin yapımı için Türk Telekomünikasyon A.Ş ile Ankara Valiliği'nce bir protokol imzalandı. İmza töreninde Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercümet Yılmaz, Türk Telekom Ankara İl Müdürü Mustafa Şenli ve diğer yetkiller hazır bulundu.

Ankara Valisi Önel burada yaptığı konuşmada, Kent Güvenlik Sistemi'nin çalışmalarını süratle tamamladıklarını belirterek, yapılan ihale sonucunda işin üst yapı kısmının Türk Telekom şirketine verildiğini söyledi.

Emniyet ve asayiş açısından çok önemli olan proje ile vatandaşların rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürdükleri kent merkezlerinde daha rahat ve huzurlu, stresten uzak bir yaşamı sağlamış olacaklarını ifade eden Önal, "Diğer illerden farklı uygulamaya sebep olacak, diğer illere göre yazılımı özellik arz ediyor. Bilgileri alıp hemen ondan yararlanmak değil, uzun vadede bilgi işleme merkezi halinde bunu tutmak bize de yakışan buydu. Tüm sistem şu anda 848 kameradan oluşacak. 357 adeti sabit 298 kamerası hareketli, 5 adet yüksek çözünürlü, portotetif kamera ile 78 adet kamera da 20 noktada hız kontrolü ve kırmızı ışık ihlallerini tespit edecek. Kent Güvenlik Sistemi içinde Türk Telekom'a ait 325 kilometre kablo hattına 47 kilometre daha etkileyecekler. Bu iş için İl Özel İdare Bütçesi'nden toplam 11 milyon TL tahsis ettik. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden 4 milyon TL yardım aldık. Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle ilçelerinde çeşitli noktalarda hizmet verecek. 400 iş günü sonunda tamamlanacak, ancak biz vatandaşın bu hizmetten bir an önce yararlanmasını sağlamak için okulların açılmasına yakın bir süre içinde ilk görüntüleri elde etmeye çalışacağız. Her sokağı kapsayacak şekilde devam edecek" diye konuştu.

 Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da, sistemin en önemli özelliklerinden birisinin trafik ve güvenliği bir araya topluyor olması olduğunu belirterek, "Başkentimizde bunlar birleşmiş olacak. Bu bittikten sonra sokaklarda artık radar arabası kullanmayacağız. Kırmızı ışık için trafik polisini ışığın altına koymayacağız. Dijital ortamda evine cezası fotoğrafı ile birlikte gidecek. Bu sorundan da başkent olarak kurtulacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?