3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

90. yıl kutlamaları hazırlığı başladı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin açılışının 90. yılının kutlanacağı 2010 yılına giden süreçte etkinliklerin dozunu artırarak gençlere Meclis'in ve egemenlik kavramının önemini anlatmayı hedeflediklerini belirtti.

TBMM'nin açılışının 90. yılı etkinlikleriyle ilgili hazırlıkları organize etmek üzere gerçekleştirilen 'Milli Egemenliğe Doğru Adım Adım; 90. Yıl Kutlamaları Değerlendirme Toplantısı', TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında başladı.

TBMM Başkanlık Divanı Salonu'nda yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Toptan, 2010 yılının, TBMM'nin açılışının 90. yıldönümü olduğuna işaret ederek, 90. yılı bir dizi etkinlikle kutlamak ve gençlere, yeni kuşaklara TBMM ve egemenlik kavramını iyice anlatabilmek, Meclis'in açılış sürecinde yaşananları öğretmek için bu toplantıyla etkinliklere start verdiklerini söyledi.

Meclis'in açılışı ile insanlığın, tarihte bir daha eşine rastlanmamış olan çok önemli bir olguyla karşılaştığını anlatan Toptan, Türk milletinin önce Meclis'i kurduğunu, ardından genç Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduğunu anlattı. Toptan, diğer ülkelerde ise önce devletlerin kurulduğunu, arkasından Meclis'lerin açıldığını ifade ederek, Türkiye'de bunun tersi bir süreç yaşandığına dikkat çekti.

TBMM olarak 90. yılda, 23 Nisan 2020'ye giden yolda etkinliklerin dozunu artırarak Türkiye'nin her tarafında gençlere ve çocuklara bu tarihi daha iyi öğretmek istediklerini dile getiren Toptan, "Amacımız, bu toprakların vatan haline gelişinin çok kolay olmadığının çocuklarımız tarafından bilinmesi" diye konuştu.

Toptan, bugün ilk toplantıyı yaptıklarına işaret ederek, bu nedenle bunu önemli bir başlangıç olarak gördüklerini belirtti. Meclis olarak bir süredir çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Toptan, 23 Nisan 2010 yılına giden süreci çok iyi değerlendirmek istediklerini ifade etti. Toptan, Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a hareket ettiği tarih olan 16 Mayıs'tan başlayarak 23 Nisan 2010'a kadar olan süreçte çok güzel etkinlikler yapacaklarını vurguladı.

TBMM Başkanı Toptan'ın açış konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Toplantıya TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Ankara, Erzurum, Sivas ve Amasya Valileri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?