5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı ilde

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter J. Schoomaker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenle karşılanan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter J. Schoomaker'i, Orgeneral İlker Başbuğ karşıladı. Her iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter J. Schoomaker, tören kıtasını Türkçe olarak "Merhaba Asker" diyerek selamladı. Ardından konuk komutana, Kara Kuvvetleri bando takımınca çalınan 'My Way" şarkısıyla jest yapıldı.
 
2005 yılında ABD'ye yaptığı resmi ziyarette, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a da ABD Kara Kuvvetleri askeri bandosunca "Katibim" şarkısı çalınarak jest yapılmıştı. 26-29 Ekim tarihleri arasında resmi temaslarda bulunacak olan konuk komutan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter J. Schoomaker'a da yapılan jeste karşılık verildi. "My Way", "Benim Yolum" isimli Frank Sinatra'nın söylediği şarkı aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MTV müzik kanalıyla yaptığı söyleşide en çok sevdiği şarkı olarak biliniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?