5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Acı haber skandalıyla geldi

VAN’da, 23 Ekim’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2’lik depreme görev yaptığı Erciş İlçesi’nde yakalanan ve enkaz altında cesedi bulunmadığı için sağ kurtulduğu, yaşadığı şok nedeniyle şuurunu kaybettiği sanılan coğrafya öğretmeni Dursun Demir’in yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Öğretmen Dursun Demir’in cenazesinin yanlışlıkla İsa Tekin’e ait olduğu sanılarak Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne götürülüp toprağa verildiği anlaşıldı. Kesin sonuç için Yüksekova’daki cenaze ve Demir’in yakınlarından DNA örnekleri alındı.

Ankara’dan Erciş Anadolu Lisesi’ne depremden 2 ay önce coğrafya öğretmeni olarak atanan Dursun Demir’in kaldığı binanın enkazından cesedi çıkmadı. Elinde fotoğrafıyla ilçede kardeşini arayan evli ablası Kezban Aslan, "Yaşamını yitirenler arasında yok, yaralılar arasında yok. Oturduğu binanın enkazından kimliği ve cüzdanı çıktı. Fotoğraflarını gösterdiğimizde birçok kişi onu gördüğünü söyledi. Tuhaf davranışlarda bulunuyormuş. Psikolojisinin bozulduğunu düşünüyoruz. Ama şimdiye kadar kendisini bulamadık, hiçbir haber alamadık. Görenlerin kriz merkezine haber vermesini istiyorum" dedi.

Abla Kezban Aslan, kardeşini bulmak için ilçede başta çadırkentler olmak üzere her yerde aramalarını sürdürdü. Bazı kişiler Demir’i çadır kentte ve ilçe merkezinde gördüklerini, yemek sırasına girdiğini ve çok tuhaf davranışlarda bulunduğunu söyledi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ndeki bir görevli ise Demir’i gördüğünü belirterek, diğer abla Şehriban Bulat’ı telefonla arayıp, "Kendisini ilçe merkezinde gördüm. Benden Van’a gitmek için 5 lira para istedi. Ama psikolojisi yerinde değildi. Ben o sırada arandığını bilmiyordum. Ama fotoğrafını gördüğümde o kişi olduğunu anladım" dedi.

CENAZESİ KARIŞMIŞ

Ancak, 1 aydır cenazesi bulunmadığı için kayıp olarak aranan öğretmen Dursun Demir’in depremde enkaz altında yaşamını yitirdiği, cenazesinin yanlışlıkla Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde topdağa verildiği ortaya çıktı.

Demir Ailesi, Dursun öğretmen için çalmadık kapı bırakmazken, son olarak depremde yaşamını yitirenlerin ceset fotoğraflarının bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Burada yapılan fotoğraf teşhisinde, yüzü tanınmayacak derecede olan Dursun Demir’in fotoğrafı teşhis edildi ve Dursun öğretmenin depremde yaşamını yitiren İsa Tekin zannedilerek Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde toprağa verildiği ortaya çıktı.

Depremden sonra Van ve Erciş’te elinde kardeşi öğretmen Dursun Demir’in fotoğrafı ile kendisini arayan ablası Kezban Aslan, Erciş’te depremde ölenlerin fotoğraflarını daha önce incelediklerini ancak, 80 kadar cesedin fotoğrafının ise teknik sorunlardan dolayı Ankara’ya gönderildiğini belirterek, şunları anlattı:

"Ankara’da daha sonra baktığımız o fotoğraflardan kardeşimi teşhis ettik. Erciş Savcılığıyla temasa geçtik. Erciş Devlet Hastanesi’nde İsa Tekin’e ait olduğu söylenen sahipsiz bir ceset vardı. O ceset yerine Yüksekova’dan gelen ailenin, yine hastaneye getirilen Dursun Demir’in cesedini o zannederek alıp götürdüğünü belirledik. O aileden bir kadın ile biri İsa olmak üzere 2 oğlu depremde ölmüş. Yüksekova’da toprağa vermişler. Temaslarımızın ardından o gencin babası Erciş’e gelerek hastanedeki morgta bulunan o sahipsiz cesedin İsa Tekin’e ait olduğunu teşhis etti. Ancak her ihtimale karşı herhangi bir yanlışlık olmaması için DNA sonuçlarına göre hareket edeceğiz."

Yapılan teşhisten sonra Erciş Savcılığı’nın Yüksekova Savcılığı ile teması geçtiği ve defnedilen cenazeden DNA örnekleri alındığı, Demir Ailesi’nden de DNA örnekleri alınarak kesin sonucun tespiti için karşılaştırılacağı belirtildi. DNA sonuçlarıyla kesinleşmesi halinde Dursun öğretmenin cenazesi Yüksekova’dan alınarak Ankara’da toprağa verilecek.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 17:30:08
Güncelleme :28 Kasım 2011 Pazartesi 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?