3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Açılışlara Ankara’dan taşıma memur


Kamu Kurumları Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açılış törenlerine memur taşımada sınır tanımıyor.

Dün Pozantı-Kemerhisar otoyol açılışı için karayolları memurlarını Ankara’dan 500 kilometre uzaklığa otobüslerle taşınırken bugün de hızlı trenin açılışı için memurlar trenle Eskişehir’e taşınacak. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Başbakan Erdoğan’ın Pozantı-Kemerhisar Otoyolu’nu açtığı törene memurlar ve ailelerini 500 kilometrelik yoldan taşıdı.

Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğü bahçesinde sabah saat 8.30’da toplanan memurlar ve aileleri otobüslere bindirilerek Pozantı’ya doğru yola çıkarıldı. Yetkililer memurların mesai günü idari izinli sayılıp sayılmadığı ve yol harcırahı alıp almayacakları sorusuna cevap vermediler. Ancak Pozantı’daki açılışa gittiklerini "Evet Adana Pozantı’ya gidiyoruz. Otoyol açılışı için" dediler.

Erdoğan’ın bugün açılışını yapacağı Yüksek Hızlı Tren’in raylarla buluşma törenine TCDD, 300 personeli için Eskişehir’e tren kaldırıyor. TCDD Ankara Garı’ndan düzenlenecek kurdele töreni yerine Eskişehir’e götürmeyi planladı.

Konuyla ilgili dün personeline duyuru yapan TCDD bugün saat 06.30’da Ankara’dan Eskişehir’e bir tren kaldırılacağını ve bununla 300 çalışanını Eskişehir’e götürüleceğini bildirdi. Hürriyet’in sorusu üzerine TCDD yetkilileri bu durumu "Karşılama için personelimizi oraya götürüyoruz. Başka bir amacı yok" sözleriyle açıkladı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 09:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?