3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Adaylarla şehir turu attı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Miting meydanlarında Başbakan'ın öncülüğünü yaptığı gergin ve suçlayıcı üslup, iyi olmadı. Seçimlere daha olgun, daha ağırbaşlı, daha sakin gidilmesi gerekirdi" dedi.

Baykal, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ilçe belediye başkan adayları ve parti yöneticileri ile birlikte Ankara'nın bazı ilçelerini ve semtlerini ziyaret ederek halkı selamladı.

Eryaman'da bir pastane önünde basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Baykal, bir gazetecinin seçime yönelik anketlere ilişkin sorusu üzerine, Ankara'da güzel bir atmosfere tanık olunduğunu ancak sonuçlar konusunda herhangi bir şey söylemenin doğru olmadığını söyledi. Karayalçın'ın değerli bir aday olduğunu ve doğru projeleri olduğunu belirten Baykal, "Umut ediyorum pazar günü Murat Bey bu yarıştan başkan olarak çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Baykal, seçim kampanyaları sürecinde meydanlarda liderlerin üsluplarını da değerlendiren Baykal, "Miting meydanlarında Başbakan'ın öncülüğünü yaptığı gergin ve suçlayıcı üslup, iyi olmadı. Seçimlere daha olgun, daha ağırbaşlı, daha sakin gidilmesi gerekirdi. Bunun altında ne var diye bakıyorum. Bizim Başbakan'la aramızda bir tartışma var. Miting meydanlarında bu tartışmayı kör dövüşüne dönüştürmek doğru değil. Bu tartışmanın kendi gerçek zemini içinde, medeni şartlar altında yapılması gerekiyordu. Bu yapılmış olsaydı miting meydanlarında yer yer hakaretlere varan tartışmalar olmazdı. Herkes bildiğini birbirinin yüzüne ifade edemez, karşı tarafın iddialarına cevap veremez hale düşünce artık tek taraflı olarak suçlamalar yapılır hale geldi. Başbakan bunu tercih etti. Onun için bu seçime giderken miting meydanlarında üslup iyi olmamıştır" diye konuştu.

Ankara'da kim tarafından yapıldığı belli olmayan afişlerin ortaya çıktığını kaydeden Baykal, bu olayın bir 'tertip' olduğunu söyledi. Baykal, vatandaşlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalarına yönelik bir güvensizlik oluştuğunu savunarak, belediye başkanının kente güven veren bir insan olması gerektiğini, Murat Karayalçın'ın da bu niteliği fazlasıyla taşıdığını söyledi.

Murat Karayalçın da, bir soru üzerine belediye başkanı seçilmesi halinde Ankara'nın tüm futbol takımlarına eşit destek vereceğini belirterek, futbol dışındaki spor dallarında da gelişme gerektiğini söyledi.

Daha sonra Sincan'a gelen Baykal, burada karşılaştığı kalabalığa seslendi. Vatandaşlardan nüfus cüzdanlarındaki TC kimlik numaralarını mutlaka kontrol etmelerini ve oylarına sahip çıkmalarını isteyen Baykal, "Babanızı, kardeşinizi, çocuğunuzu alacaksınız değil mi? Özellikle ananızı da alın. Analarımız bize güç katıyor. Bunların hakkından analar gelecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli kendisi ve CHP hakkında konuştuğunu belirten Baykal, Başbakan Erdoğan'ın neşesinin olmadığını savundu. Baykal, "Tayyip neşeli mi? Niye neşesi yok, çünkü Abbas yolcu. Onun için ne yapıyor, varsa yoksa Deniz Baykal" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?