5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Adliye'de bomba paniği

Ankara Adliyesi’nde bomba ihbarı yapıldığı gerekçesiyle, polis tüm personeli binanın dışına çıkardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbar nedeniyle hakim, savcı ve tüm personelin boşaltıldığı binada bomba uzmanı ekipler arama yaptılar. Binanın önünde arama öncesi patlayan ses bombası ise korku yarattı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 14.15 sıralarında 155’i arayan bir şahıs, Ankara Adliyesi’ne zaman ayarlı bir bomba konulduğu ihbarında bulundu. Bunun ardından Sıhhıye’de bulunan Ankara Adliyesi’nin ana girişinin bulunduğu bulvar üzerinde bir ses bombası patladı. Ardından hemen hareket geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, tüm adliyede bulunanları bina dışına taşıdı. Katlarda bulunan hakim ve savcılarda dahil 5 dakika içinde tahliye ederken, kapılarda zaman zaman izdiham yaşandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Olay Yeri İnceleme Şubesi bomba uzmanı ekipleri tüm binayı aramaya başladılar. Bu arada Ankara Adliyesi’nde görevli polislerde çevre güvenliği alarak kalabalığı binaya sokmamak için uğraştılar.

İHBAR ANKESÖRLÜ TELEFONDAN YAPILDI

20 dakika süren arama sonucunda binada herhangi bir şey bulamayan polis, personeli tekrar içeri aldı. Emniyet yetkilileri ihbarın ankesörlü bir telefondan yapıldığını belirtirken, soruşturmanın devam ettiğini bildirdiler.


Anka
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 15:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?