1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Ağlatan uğurlama

Karabük’te düşen F-16 savaş uçağının pilotu Yüzbaşı Fatih Devravut için düzenlenen cenaze törenine, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de katıldı. Cenaze törenine katılan komutanların eşleri gözlaşlarını tutamadı.

Karabük’te eğitim uçuşu sırasında düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F-16 uçağında şehit olan pilotlardan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut için bugün Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, komutanları eşleri ve üst düzey askeri yetkililer katıldı. Cenaze törenine katılan binlerce Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu da silah arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze töreni sırasında şehit pilotun annesi Emine, babası İbrahim ve eşi Nilüfer Devravut gözyaşlarına hakim olamazken, Gül, Orgeneral Özkök ve törene katılan bakanlar Devravut’un aile üyelerine başsağlığı diledi.

Öğle namazını müteakip cenaze namazının kılınmasının ardından askerler, şehit pilotun naaşını omuzlarına alarak top arabasına taşıdı. Geçit töreni sırasında Orgeneral Özkök ve komtanlar şehit pilotun naaşını selamladı. Geçit töreni yapılırken Yüzbaşı Devravut’un baygınlık geçiren annesi, şehit pilotun silah arkadaşlarının koluna girmesi ile güçlükle ayakta durabildi. Orgeneral Özkök’ün eşi Özenç Özkök ve Orgeneral Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt geçit töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze töreninin ardından şehit pilot Devravut’un naaşı cenaze arabasına konularak toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 21:49:34
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 13:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?