5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ahmet Taner Kışlalı anıldı

Bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 7. yılında, SHP Ankara İl Başkanlığınca, Çayyolu'ndaki evi önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törende konuşan SHP Ankara İl Başkanı Celalettin Koç, Prof. Dr. Kışlalı'nın emperyalizmin uşakları ve gerici güçler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Koç, gericilerin, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Kışlalı gibi aydınları, çağdaşlaşmanın önünü kesmek amacıyla katlettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Fakat bu güçler emellerine kavuşamadılar. Türkiye, çağdaşlaşma ve aydınlanma devrimlerini tamamlamak için demokrasi mücadelesinden vazgeçmedi ve karanlık güçlerin hevesi kursağında kaldı. Bugün burada olmamız bunun ispatıdır. Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalıları çoğaltacağız.”

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Ersoy da Prof. Dr. Kışlalı'nın, Atatürk'ün cumhuriyetine, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkan bir aydın olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kışlalı ve öldürülen benzeri insanların toplumun önderleri olduğunu, unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade eden Ersoy, “Onların düşünce ve öngörüleri söyleşiler, açık oturumlar, sempozyumlarla genç kuşaklara aktarılmalıdır” dedi.

Bu arada Ersoy, 4 Kasım'da 150 sivil toplum örgütünün katıldığı ”Cumhuriyetimiz için” adlı halk yürüyüşü ve mitingi yapılacağını bildirdi. Törene Kışlalı'nın eşi Nilüfer ve kızı Nilhan Nur Kışlalı da katıldı. Prof. Dr. Kışlalı, 21 Ekim 1999'da Çayyolu'ndaki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.


ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 13:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?