3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ahşap Heykel Sempozyumu başladı

Çankaya Belediyesi 16. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu dün başladı.

Sakarya Caddesi'nde düzenlenen sempozyumun açılış törenine, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediye Meclis Başkanvekili Fazıl Güleken ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan ile sanatçılar katıldı.

İçeriği ve kurgusuyla sanat gündemine damgasını vuracak olan sempozyumda Hollanda, Sırbistan, Yunanistan'dan 3 heykel sanatçısı ile Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nden 3 sanatçı, 26 Haziran'a kadar Sakarya Caddesi'nde heykel yapacaklar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Çankaya'yı kültür ve sanatın kalbi haline getireceklerini ve sahipsiz kalmış Anadolu kültürel ve sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapacaklarını belirterek, örnek bir sempozyum gerçekleştireceklerini kaydetti.

Tanık, heykel sanatının Anadolu uygarlıkların bir mirası olduğunu ve bu mirasa sahip çıktıklarını söyledi. Gün boyu sempozyum sanatçıların çalışmalarını izleyen ve sanatçılarla birlikte ağaç yontan Başkan Tanık, ağaç yontmanın çok keyifli olduğunu belirterek, izleyenlere bu tür bir sanatla uğraşmalarını önerdi.

Sempozyumun ilk günkü etkinlikleri, akşam düzenlenen müzik dinletisiyle sona erdi. 26 Haziran'a kadar sürecek etkinlikte müzik dinletileri ve paneller gerçekleştirilerek, sanat hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?