4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Aile boyu uyuşturucu şebekesi

Ankara Polisi'nin yaptığı bir operasyonda Dışkapı ve Ulus bölgesinin uyuşturucu madde trafiğini yöneten Medeni, Tuncar ve Dündar G. kardeşler suç üstü yakalandı. 3 kardeşin yönettiği 17 kişilik uyuşturucu şebekesiyle beraber 25 kilo 300 gram satılmak üzere hazırlanmış esrar ele geçirildi.


Narkotik Büro Amirliği'nin 5 aydır takip ettiği uyuşturucu şebekesi Şelale-2 Operasyonu ile gözaltına alındı. Grup lideri Medeni, Tuncer ve Dündar G.'nin yanısıra Murat S., Aydın S., Ahmet Y., Ali G., Ömer K., Hanefi A., Mehmet Ö., Ömer A., Yaşar G., Burhan D., Ali A., Ferhat T., Ramazan K. ve İlhan D. isimli toplam 17 kişi uyuşturucu satarken suç üstü yapıldı. Bu kişilerin ev ve arabalarında yapılan aramalarda içime hazır şekilde 25 kilo 300 gram Hint Keneviri, 2 adet esrarlı sigara ve uyuşturucu ticaretinde kullanılan Toyoto Carina marka araca el konuldu.

Aynı operasyon kapsamında bu kişilerden esrar alan ve kullanan 17 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından emniyetten salıverildi. 3 kardeşin başını çektiği 17 kişilik uyuşturucu şebekesi ise "Suç işlemek maksadıyla oluşturulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen hint keneviri maddesi temin etmek, nakletmek ve bulundurmak" suçundan Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı. 3 kardeşten Dündar G.'ninde aralarında bulunduğu 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 14 kişi cezaevine konuldu.

Ele geçirilen uyuşturucunun Başkent'te Ulus ve Dışkapı semtinde 8 binden fazla kişiyi zehirleyeceğini ifade eden emniyet yetkilileri Şelale-2 Operasyonu kapsamında başta Hatay olmak üzere Urfa, Diyarbakır ve Batman'da da çalışmanın başlatıldığını ve uyuşturucunun kaynağına inilmeye çalışıldığını kaydettiler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 13:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?