1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

’Aile Yaşam Merkezi’ hizmete açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, insanın huzurlu olmadığı bir ortamda devletin güçlü olmayacağını, bunun için bireyi devletin önüne çıkaran bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan  Açılışa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kutladı. Erdoğan, "Milletim adına bir başbakan olarak kutluyorum. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı nasıl, bu soruya cevap arayanların cevabı burada. Bu, lafla değil işle olur. Bunlar icraatın birer örneğidir" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin, bazı büyükşehirlerin dışında bu tür sosyal içerikli merkezler yönünden fakir olduğuna değinerek, 3 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’de yeni bir dönem başladığını, bu dönemin sadece yerelde değil merkezi yönetimde de bir farkı ortaya koyduğunu bildirdi. Söz konusu farkın nereden kaynaklandığına değinen Erdoğan, anlayışlarının ’İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışı olduğunu kaydetti.

İnsanın huzurlu olmadığı bir ortamda, devletin güçlü olmasının mümkün olamayacağını kaydeden Erdoğan, "Bizim anlayışımız, bireyi devletin önüne çıkaran bir anlayıştır. Bunu başarmakta kararlıyız’’ diye konuştu.

Özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak istediklerini anlatan Erdoğan, bu tür merkezlerin aynı zamanda kadınların, gençlerin ve yaşlıların kaynaşma yeri olacağını ifade etti. Erdoğan, ’’Biz halkın hizmetkarıyız, halkın efendisi değiliz. Biz milletin efendisi olmayı, millete hizmet etmekte arayanlardanız. Bunun peşindeyiz’’ dedi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşma öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olan Şaban Yıldız’ı başarılarından dolayı kutlayarak, tebrik etti. Belediye Başkanı Gökçek ise güreşçilere para ödülü verdi. Konuşmaların ardından, Erdoğan ve beraberindekiler merkezin açılışını yaptı. Merkezi gezen Erdoğan, Gökçek ile masa tenisi oynadı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte de mini golf oynayan Erdoğan, merkezde enstrüman çalan çocukları sevdi. Açılışta, Türk Pop Müziği sanatçısı Gökhan Özen de bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 00:06:44
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?