4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

AK Parti milletvekillerini tanıttı

AK Parti'nin 550 milletvekili adayı, sinevizyona fotoğrafları yansıtılarak tanıtıldı. Tanıtım sırasında en büyük alkışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in katılmadığı törende aday listesine alınmayan bazı milletvekillerinin de bulunması dikkat çekti.

 
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Söğütözü'ndeki yeni Genel Merkez binasının açılış töreninin ardından 550 milletvekili adayının tanıtıldığı törene katıldı. Tören, yeni Genel Merkez'in 470 kişilik konferans salonunda gerçekleştirildi. Salona sığmayan milletvekili adaylarından bazıları töreni ayakta izlerken, bazıları ise salonun arka bölümündeki fuayede töreni takip etti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de törene geç katıldığı için bir süre ayakta beklemek zorunda kaldı.

 
Başbakan Erdoğan, salona girişinde milletvekili adayları tarafından uzun süre alkışlandı. Erdoğan, salonun ön bölümünde değil, orta sıralarında Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte oturdu. Törene AK Parti'nin yeni yüzleri tam kadro katıldı. Ertuğrul Günay, Zafer Çağlayan, Zafer Üskül, Osman Yağmurdereli ve Hamza Yerlikaya ile diğer milletvekili adayları ve AK Parti kurmayları arasında sıcak sohbetler yaşandı. Törene, kabine üyelerinden sadece Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile
İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'alema'yı ağırlayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül katılmadı. TBMM Başkanı Bülent Arınç ise törenin son bölümüne yetişebildi. Törende milletvekili aday listesine alınmayan Zeynep Karahan Uslu, İsmail Alptekin ve Fehmi Uyanık gibi isimlerin de bulunması dikkat çekti.


Tanıtım töreni öncesinde gerçekleştirilmesi planlanan halk oyunları gösterisinin, son dönemde yaşanan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında sahneye dev bir Türk bayrağı indirildi. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın ardından milletvekili adaylarının isimleri tek tek okunarak sinevizyona fotoğrafları yansıtıldı. Tanıtım sırasında en büyük alkışı Erdoğan alırken, TBMM Başkanı Arınç ve AK Parti'nin yeni yüzleri de uzun süre alkışlandı. Tanıtım töreninin ardından Başbakan Erdoğan, milletvekili adaylarına bir resepsiyon verdi. AK Parti'nin yeni Genel Merkezi'nde aday tanıtım töreni gerçekleştirilirken, bina dışının da oldukça hareketli olduğu gözlendi.

Çeşitli illerden gelen partililer ve vatandaşlar, Genel Merkez önünde bulunan bakanlara ve milletvekili adaylarına sıkıntılarını anlattı. Bir vatandaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'den iş isterken, bir başka vatandaş ise Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den, kızının atamasının yapılması talebinde bulundu. Tüzmen, atamaların liyakat sistemine göre yapıldığını belirtti. Seçim bölgesi Mersin'den gelen partililerle de da sohbet eden Tüzmen, önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağını ve Mersin'de seçim çalışmalarını başlatacağını söyledi. Tüzmen, "Yüzeceğiz, dalacağız bu işi halledeceğiz" dedi. Tüzmen, kalabalık arasında bulunan çocukları da kucağına alarak öptü. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da makam aracına binerken vatandaşlarla 22 Temmuz seçimleri üzerine sohbet etti. Koç, "Seçimler Türk'ün bayramıdır" diye konuştu.


AK Parti'nin yeni Genel Merkezi önünde Başbakan Erdoğan'ın tablosu dağıtıldı. Üzerinde Varan Matbaacılığın sahibi Nejat Varan'ın kartvizitinin bulunduğu tablolar, partililerden büyük ilgi gördü. Bu arada AK Parti'nin Başbakan Erdoğan'ın seçim mitingleri için yaptırdığı 2 TIR ile seçim otobüsleri, Genel Merkez'in yanında bulunan otoparka çekildi. Cuma günü Siirt'te start alacak mitingler öncesinde TIR'larda son kontroller yapıldı ve eksiklikler giderildi. Erdoğan'ın miting konuşmalarını yapacağı ve içinde çeşitli ihtiyaçları karşılayacak donanımların bulunduğu TIR'ların Adapazarı'nda yapıldığı ve 140 bin euroya malolduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 18:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kassap IP: 85.104.237.xxx Tarih : 28.11.2007 19:30:58

sizi çok çok seviyorum özelikle recep tayip erdoğan &abdulah gülü seviyorum