3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akademik çete çökertildi

Akademik terfi için gerekli olan Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı'na (ÜDS) yardımcı doçentler yerine giren çoğunluğunu ODTÜ öğrencilerinin oluşturduğu şebekenin 5 elemanı gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bazı kişilerin akademik terfi için gerekli olan ÜDS'ye para karşılığında yardımcı doçentlerin yerine sahte kimlik ve sahte sınav giriş belgesi ile girdiği belirlendi.

Yapılan çalışmaların ardından Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda şebekenin elebaşı Gazi Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun olan ancak işsiz olduğu belirlenen Hakan Ö.,
yerlerine sınava girilecek yardımcı doçentlerle şebekenin bağlantısını sağladığı iddia edilen ODTÜ öğrencisi Gerçek E., yardımcı doçentlerin yerine sınava giren ODTÜ öğrencileri Alp Deniz Ö. ve Ozan Ç. ile bir üniversitede araştırma görevlisi olan Özgen Dilan B. gözaltına alındı.

Yabancı dil düzeyi çok iyi olan zanlıların 5 bin YTL karşılığı bağlantı kurdukları yardımcı doçentlerin yerine ÜDS'ye sahte kimlik ve sahte sınav giriş belgesi ile girdiği belirlendi.

Yapılan çalışmalarda şebekenin yerine girdiği 3 yardımcısı doçent belirlenirken, bu sayının yapılan araştırmaların ardından artabileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 12:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?