4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Akan, Turgul ve Dorsay'a vefa

Akan, Turgul ve Dorsay'ın isimleri sinema salonlarında...

Türk sinemasına yıllarını veren aktör Tarık Akan, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ile ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un isimleri sinema salonlarında yaşayacak. Bahçelievler Büyülü Fener Sineması'nın 2'si yeni 3 salonuna verilecek isimleri öneren talihli sinemaseverler, 5 yıl boyunca ücretsiz olarak film izleme hakkı kazandı.
Bir süre önce tadilata giren Bahçelievler Büyülü Fener Sineması, yeniden izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Salon sayısı 6'ya çıkarılan sinemanın 2'si yeni 3 salonuna, Türk Sineması'na emek verenlerin isimlerinin konulması için açılan yarışma sonuçlandı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, yeni salonlara, Tarık Akan, Atilla Dorsay ve Yavuz Turgul isimleri verildi.

Yarışmada, 11 bin 450 kişi tarafından 127 farklı isim önerilirken, ankete katılanlar arasından çekilen kurayla Tarık Akan'ı öneren Koray Cengiz, Atilla Dorsay'ı öneren Gülsen Yüncüler ile Yavuz Turgul'u öneren Başak Altınkaynak, 5 yıl boyunca yanlarında 1 kişiyle birlikte ücretsiz film izleme hakkını elde etti.

Sinemaseverlerle 4 Ekim Perşembe günü buluşacak olan Bahçelievler Büyülü Fener, ilk gün başkentliler için film gösterimlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Salon kapasiteleri ile sınırlı olan gösterimler için seanslardan 1 saat önce yer kuponu alınması gerekiyor.

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?