3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akarcalı'nın toplantısında kriz!

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı'nın projelerini tanıttığı toplantıda 'koltuk' krizi yaşandı.

 Protokolde kendisine yer ayrılmamasına kızan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önce basın mensuplarının arasına oturdu. Kriz, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Gökçek'in yanına gelerek, ikna etmesiyle sona erdi.
AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı, seçilmesi halinde hayata geçireceği 25 projeyi basına tanıttı.

Göksu Restorant'ta gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda AK Parti Ankara Milletvekilleri olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Ankara milletvekilleri katıldı.

'KOLTUK' KRİZİ

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda 'koltuk' krizi yaşandı. Akarcalı'nın konuşma yaptığı sırada salona gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine yer ayrılmadığını görünce sinirlenerek, basın mensuplarının arasına oturdu. Protokolde yaşanan 'yer' krizini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek çözdü. Akarcalı ile yan yana oturan Çiçek, ayağa kalkarak Gökçek'in yanına gitti. Gökçek'i protokole gelmesi için ikna eden Çiçek, yerini Gökçek'e verdi. Yer krizi, Gökçek'in Akarcalı ile Çiçek'in arasına oturmasıyla sona erdi.

ÇİÇEK'TEN CHP'YE ELEŞTİRİ

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek toplantıda yaptığı konuşmada, Çankaya Belediyesi'nin çok uzun zamandır tırnak içinde sosyal demokrat anlayışla yönetildiğini, ancak belediyenin içinde bulunduğu durumun hem Ankara hem Türkiye hem de sosyal demokrasiye zarar verdiğini söyledi.

'CHP, BAYRAK YOLSUZLUĞU YAPAN BİR PARTİ'

AK Parti'nin Çankaya adayı Bülent Akarcalı da projeleriyle ilgili sunum yaparken, CHP yönetimindeki Çankaya Belediyesi'ne ağır suçlamalarda bulundu. Akarcalı, "Ankara'nın aynası olan Çankaya dökülmüştür. Bu belediye artık iflas etmiştir. Kadrosunun tamamı yolsuzluktan mahkemeye sevk edilen belediye kendisini 'ben Cumhuriyetçiyim' diye savunmaktadır. Bu cumhuriyete yapılan en büyük hakarettir. Türk bayrağı üzerinden sahtekarlık yapan ve üstelik bu sahtekarlığın belgesi, belediye yönetimindeki partinin saymanından aldığı iddiaları var.

Çankaya'nın çağdaşlığının simgesi olan ç'nin yerini üç ç almıştır: Çukur, çöp, çamur. Bugün Bakırköy deyince, Şişli, Kadıköy deyince gözlerin önüne bir görüntü gelmektedir. Keçiören deyince gelmektedir. Ama Çankaya deyince gelmemektedir" diye konuştu. Bülent Akarcalı, Çankaya Belediyesi'nin iflas ettiğini, işçilere para ödeyemediğini, araçlarına mazot alacak paraları olmadığını, bunun da yönetim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Çankaya Belediyesi'nin hizmet binası olmadığı için yılda 1 milyon kira bedeli ödediğini, bunun da çok yanlış bir politika olduğunu kaydeden Akarcalı, cumhuriyetçilik arkasına başarısızlıkların sığdırılmaya çalışıldığını belirtti. Akarcalı, "Bu cumhuriyete en büyük hakarettir. Başarısızlıklar, cumhuriyet istismarıyla gölgelenmeye, önlenmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.

AKARCALI'NIN VAATLERİ

Her eve internet erişimi vaat eden Akarcalı, 2009 sonuna kadar en dar gelirliden başlayarak, televizyon olan her eve 10-15 TL aylık taksitlerle 150-200 liralık bir cihaz ile internet bağlantısı kuracaklarını açıkladı. Ödeme gücü olmayandan ücret alınmayacağını belirten Akarcalı, en yoksul evin bile dünya erişimine açık hale gelmesini istediklerini dile getirdi.

Akarcalı, seçilmesi halinde Çankaya'ya bir Cumhuriyet Anıtı yaptıracaklarını söyledi. 2009'un Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yıldönümü olduğunu ifade eden Akarcalı, bu çıkışın sonuçlandığı yerin Çankaya Köşkü olduğunu, Çankaya'da bununla ilgili çok büyük bir etkinlik ve coşkulu kutlama yapacaklarını bildirdi. Akarcalı, pazar yerlerinin gündüz pazar yeri, akşam saatlerinde de 'açık hava sineması' olarak hizmet vermesini hedeflediklerini kaydetti.

Şiddet gören ve tacize uğrayan kadınlara da el uzatacaklarının altını çizen Akarcalı, "Kadınlar açısından kent güvenliği arttırılacak. Kadın ve kızlara yönelik taciz ve şiddet olaylarına karşı belediye olarkak olağanüstü bir yapı oluşturup, hukuki ve lojistik destek sağlayacağız" dedi. Klasik otomobillerle ilgili de müze kurmayı hedeflerini anlatan Akarcalı, insanların bu müzeye arabalarını bağışlayacağını dile getirdi.

Akarcalı, "Öncelikle ben bağışlayacağım. Bu müzede bu arabaların bakımı yapılacak. Kullanmak istedikleri zaman da insanlar gelip kullanabilecek. Klasik otomobiml tutkunlarının arabalarını sergileyebileceği, ziyaretçilerin geçmişe yolculuk yapacağı ve nostalji kültürünün oluşturulacağı bir klasik otomobil müzesi kuracağız" şeklinde konuştu. Akarcalı ayrıca, 2009 yılı içerisinde kurulacak bir vakıf ile 'Çankaya Hacı Bektaş Veli Vakıf Üniversitesi' kuruluş hazırlıklarını da başlatacaklarını söyledi.

İlk seçim ziyaretini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yaptığını, Demirel'in kendisine 'Biz seçmen peşinde koşardık, şimdi bizim peşimizde koşuyorlar seçmen olarak' dediğini vurgulayan Akarcalı, seçilmesi halinde Türkiye'ye hizmet etmiş önemli devlet ve siyaset adamlarının hatıraları için bir müze kurmayı da vaat etti.

Akarcalı ayrıca, Çankaya'da şehit ve gazi aileleri evi, 3'ü belediyeden 6'sı üniversitelerden olmak üzere 9 kişilik bir Etik Kurulu, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2013'te açmak üzere Türkiye'nin en büyük Cumhuriyet anıtını, 1948 model gıcır gıcır bir Plymouth'la ilk bağışı kendisinin yapacağı bir otomobil müzesi yapacağını anlattı. Akarcalı, yaya mekanlarını art lerin önüne bir görüntü gelmektedir. Keçiöıracağını, Çankaya'yı yeni kurulacak üniversitelerle zenginleşen bir kültür-sanat şehri haline getireceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?