3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akay Kavşağı kapatılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Akay Kavşağı'nın kapatılması konusunda Ankara 3. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulmasıyla ilgili başvuruda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla ilgili kapatma hazırlıklarına başlıyor. Büyükşehir Belediyesi 31 Temmuz'da Akay Kavşağı'nı kapatıyor.

Bu hafta gazete, bilboard ve internet sitelerine 'Akay Kavşağı kapatılıyor' şeklinde ilan vermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in talimatıyla çalışmalara başladı.

Gökçek, geçtiğimiz hafta basına yaptığı açıklamada, 'Kapatmazsam suç işlerim' şeklinde beyanlarının ardından Büyükşehir Belediyesinin avukatları 17 Temmuz Cuma günü Ankara 3. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması ile ilgili başvuruda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, başvurusunda 'Akay Kavşağı projesi diğer kavşak işleyişleri ile bütüncül bir çalışmanın ürünüdür' yazısı ile görüş bildirdi. Mahkeme kararının hukuka aykırı olduğu yönünde görüş bildiren Büyükşehir Belediyesi 'Telafisi güç veya imkansız zararlar doğuracağı' görüşünü belirtti.

Önümüzdeki hafta Danıştay'a Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla ilgili kararın gitmesi bekleniyor. Karar merci Danıştay ise hangi konuda karar vermesi merakla bekleniyor. Akay Kavşağı'nın kapatılmaması yönünde bazı hususlara dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi mahkemeye şu görüşlerini bildirdi:

"Akay Kavşağı Ankara'nın en önemli arterlerinin kesiştiği bir kavşak olması nedeniyle Ankara'nın kalbi burada atmaktadır. Ankara'nın en önemli meydanlarından olan bu proje alanının güneyinde TBMM, kuzeyinde Bakanlıklar, doğu ve kuzey doğusunda ticaret alanları batısında ise Ankara'nın en önemli kamu ve konut koridoru yer almaktadır. Bulunduğu konum itibari ile proje alanı kuzey güney aksı ile kesişen batı koridoruna başlangıç bitiş noktası özelliğini taşımaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önünde yer almasından dolayı da özel bir anlam kazanmaktadır. Başbakanlık, Yargıtay, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı Hava ve Deniz Komutanlığı gibi büyük devlet kurumlarının da kesişim yeri olan bu kavşak protokol açısından büyük önem taşımaktadır. Sürekli bir trafik akışını sağlamış olması sebebiyle kent içi kavşak düzenlemeleri gibi değerlendirilmesi mümkün değildir. Bu denli öneme sahip bir kavşağın kapatılması trafiği felç ederek Ankara, halkının zararına olacaktır. 2001 yılında inşaatı tamamlanarak 8 yıldır kullanılan bir kavşağa ilişkin mevcut durum kamu yararı verilmekte olan trafik hizmeti dikkate alınmadan tek yönlü ön yargılı pratikten uzak bir karar verilmiştir. Bu nedenlerle öncelikle mahkeme kararının tüm bu hususlar gözetilerek yürütmesinin durdurulması gerekmektedir."
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer soykan IP: 212.174.63.xxx Tarih : 20.07.2009 16:17:24

sayın gökçek mithatpaşa kavşağı için mahkemenin verdiği açılamaz kararına karşın ,bu kavşak mahkemece kapatılmıştır yazısı bulunan bez bir pankartı köprü girişine asmış daha sonrada pankartı görevlendirdiği bir araçla yırttırarak göya mahkeme kararını uyguladığını  ama bir sürücünün bu yasağı deldiğini belirterek şov yapmıştı.mithatpaşa kavşağı o günden beri trafiğe açık.sanırım akay kavşağı içinde buna benzer bir şov planlıyordur.