3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akgül, Çocuk Meclisi'ne konuk oldu

Bölge okullarından öğrencilerin temsilcilerinden oluşan Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi yaz tatiline girerken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün katılımıyla son kez toplandı.

Toplantının ana gündem maddeleri 05 Haziran Dünya Çevre Günü, Babalar Günü olarak belirlendi. Toplantıda Çocuk Meclisi üyeleri Çevre Günü ve Babalar Günü’nde yapılacak etkinlikleri tartıştı.

Çocuklar Gündemi Değerlendirdi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bölge okullarından öğrencilerin temsilcilerinden oluşan Çocuk Meclisi’nin yaz tatiline girmeden önceki son toplantısına katıldı. Meclis’te kendisine ayrılan sıraya oturan Başkan Akgül, çocukların gündeme ilişkin değerlendirmelerini izledi. Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Beyzanur Doğan’ın başkanlığına ana gündem maddeleri 05 Haziran Dünya Çevre Günü, Babalar Günü olarak belirlendi.

Önergeler Oybirliğiyle Kabul Edildi

Meclis üyeleri, Çevre Günü’nde atık maddelerin toplanmasını, geri dönüşüm fabrikasını ziyaret etmeyi ve fidan dikmeyi önerdiler. Babalar Günü’nde ise babaların önemini anlatan bir tiyatro oyunu sahneye koymayı, Şehitlik ve huzurevlerini ziyaret etmeyi teklif ettiler. Akgül’ün de katıldığı oylamada, önergeler meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda çevrenin önemine dair şiirler ve yazılar okundu.

“Meclis’in Anlamı Büyük”

Toplantıda Çocuk Meclisi, Başkan Akgül’e Basın Komisyonu tarafından çıkarılan basın bülteni hediye etti. Meclis’te söz alan Başkan Akgül, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek, Çocuk Meclisi’nin anlam ve öneminin kendileri için çok büyük olduğunu bildirdi. Akgül, “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Şimdi bu sıralrda oturuyorsunuz ama ileride çok önemli makamlarda bulanacaksınız” dedi.

Akgül’den Destek

Meclis’in çevreyle ilgili verdiğe önergeleri desteklediğini bildiren Akgül, çevrenin en önemli düşmanının vurdumduymazlık olduğunu belirtti. Akgül, “Çevremizi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek bizim elimizde. Çevreyi bir anne baba gibi sevmeliyiz. Çevreyi sevgi korur. Parklar yapıyoruz ancak sene sonunda kullanılamaz hale geliyor. Parklarımıza sahip çıkın” diye konuştu.

Kitap Hediye Etti

Çevre Günü’nde Mavi Göl’de fidan dikimi yapılacağını belirten Akgül, Babalar Günü’nde Mamak Kültür Merkezi’nde tiyatro oyunu sahneleneceğini kaydeti. Çocuk Meclisi’ne her zaman destek vereceklerinin de altını çizen Akgül, öğrencilere yaz tatili hediyesi olarak kitap verdi.
 

Abdullah Ortaç/ Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?