3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akgül’den öğrencilere ders

Mamak Belediyesi Dünya Çevre Günü’nü öğrencilerle birlikte kutladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşlik ettiği öğrenciler Mavi Göl’de mıntıka temizliği yaptı.

Dünya Çevre Günü

Mamak Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde öğrencilere çevre bilincini aşılamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşlik ettiği Ayşe Sayan İlköğretim Okulu öğrencileri Mavi Göl’de, katı atık topladı. Başkan Akgül ve öğrenciler, ellerine geçirdikleri eldivenlerle ve çöp poşetleriyle, “mıntıka temizliği” yaptı.

“Her Gün Kutlanmalı”

Öğrencilere çevre bilinci kazandırmak amacıyla bu yıl Dünya Çevre Günü’nü “temizlik” yapılarak kutlanmasını kararlaştırdıklarını belirten Başkan Akgül, minik ğrencilere nasihatlerde bulundu. Öğrencilerden duyarlı birer çevreci olmalarını isteyen Akgül, Dünya Çevre Günü’nün yılda sadece bir gün değil, her gün olması gerektiğini söyledi.

“Çevre Bilinci”

Akgül, “Çevremizi temiz tutup, yeşili koruyalım, Güzel bir çevrede, duyarlı çevreciler olarak yaşayalım. Bugün sembolik olarak burada temizlik yapıyoruz. Önemli olan çevreyi kirletmemek. Çevreyi sevgi korur. Çevrenin en büyük düşmanı ise vurdumduymazlık. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Yaşadığımız yerin temiz olması sağlığımız açısından da çok önemli. Çevremize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

“Piknik Yaptılar”

Başkan Akgül temizlik sonrası öğrencilerle mini bir piknik de yaptı. Mıntıka temizliği yapan miniklere sandviç ve meyve suyu ikram eden Akgül, öğrencilerle sohbet ederek yorgunluk attı.
 

Abdullah Ortaç/ Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 09:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?