4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

AKP 4 milletvekili adayını değiştirdi

AKParti, milletvekili aday listesindeki 4 ismi değiştirdi. Gümüşhane, İstanbul ve Mardin'de üç aday istifa ederken, Kırklareli'nden aday gösterilen bir kişi sabıkalı çıktı. 


AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiği milletvekili aday listelerinde dört fire verdi. AK Parti'nin Gümüşhane'de aday gösterdiği Kemalettin Aydın ve Aydın Pişiren'in aynı köyden ve kuzen olduğunun ortaya çıkması üzerine ikinci sırada yer alan Pişiren adaylıktan çekilmek zorunda kaldı.

AK Parti, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren'in yerine Yahya Doğan'ı aday gösterdi. AK Parti'nin listesinde yer alan ikinci fire de Kırklareli'nde oldu. AK Parti'nin Kırklareli ikinci sıradan aday gösterdiği Şenol Gürşan'ın sabıkalı olduğu ortaya çıktı. YSK, AK Parti'ye bir yazı göndererek Gürşan'ın adaylığının kabul edilmediğini bildirdi. AK Parti, Gürşan'ın yerine de Abdullah Yasin'i aday gösterdi.

 
Mardin birinci sıradan aday gösterilen ve daha sonra istifa eden Süleyman Bölünmez'in yerine ise Mehmet Halit Demir AK Parti listesinde aday olarak yer buldu. İstanbul 1. bölge 22. sırada yer alan İsmail Bütün'ün istifasıyla boşalan sıraya da Ömer Özkartal yerleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:48:52
Güncelleme :20 Haziran 2007 Çarşamba 13:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?