5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

AKP 'başkanlar krizi'ne el koydu

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasındaki kavgaya el koydu. Kurul, kavgalı 2 Belediye Başkanı arasındaki sorunları araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Komisyonun hazırlayacağı rapor önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda ele alınacak. 

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın başkanlığında dün geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Altınok arasındaki "silahlı kavga" da gündeme geldi. 

2 Belediye Başkanı arasındaki kavgadan duyulan rahatsızlığı dile getiren kurul üyeleri, Gökçek-Altınok kavgasına bir an önce son verilmesini istedi. 

MYK, kavgalı 2 Belediye Başkanı arasındaki sorunları araştırmak üzere bir komisyon oluşturulmasını kararlaştırdı. 

Kurulda AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin görev alacak. 

Komisyon üyeleri iki belediye başkanı arasındaki kavganın nedenlerini araştırarak MYK'ya bir rapor sunacak. Komisyonun hazırlayacağı rapor önümüzdeki hafta Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda ele alınacak. 

Gökçek-Altınok kavgasıyla ilgili son kararı Başbakan Erdoğan ve kurul üyeleri verecek. Kurulun gerekirse 2 Belediye Başkanı'nı da dinleyebileceği ve barıştırmak için devreye girebileceği belirtiliyor.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 11:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?