3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP seçim startını verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 29 Mart yerel seçimlerinin iktidar seçimi olmadığını, hizmet seçimi olduğunu belirterek, seçim akşamında bayram yaşayacaklarını söyledi.

AK Parti, Etimesgut'ta seçim çalışmalarına düzenlenen bir toplantıyla resmen başladı. Etimesgut Şeker Fabrikası'nda düzenlenen toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Etimesgut İlçe Başkanı Ali Doğan, eski ilçe başkanlarından Nuri Soylu, Fikret Karadavut, Fuat Yıldırım, çok sayıda meclis üyesi aday adayı ve AK Parti'liler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çiçek, toplantıda gördüğü birlik, beraberlik ve samimiyet manzarasından memnun olduğunu belirterek, "Akşamın bu saatinde evinde ailesiyle birlikte olmak yerine toplantıya katılanların hiçbiri çıkar ve menfaat gözetmeksizin buradalar. Biz bu hizmet işini Allah rızası için yapıyoruz. Bu da güzel bir şeydir" dedi. Seçim öncesindeki üç ay olan Ocak, Şubat ve Mart ayını Recep, Şaban ve Ramazan ayına benzeten Bakan Çiçek, 29 Mart akşamında bayram yaşayacaklarını söyledi. Etimesgut'un 1990'lı yılların başında kendi dönemlerinde ilçe yapıldığını hatırlatan Bakan Cemil Çiçek, ilçenin son 5 yılda önemli şekilde geliştiğini kaydetti. Çiçek, 29 Mart seçimlerinin bir iktidar seçimi olmadığını hizmet seçimi olduğunu söyledi.

Konuşmasında sık sık muhalefeti de eleştiren Cemil Çiçek, Çankaya'nın Türkiye'nin kalbi olduğunu ve Türkiye'ye gelen bütün yabancı konukların Çankaya'da ağırlandığını söyledi. Çankaya'yı bir eve benzeten Çiçek, "Evin misafir odasında CHP oturuyor. Fakat evin misafir odası dağınık" dedi. Karşımıza rakip çıkan partilerin bütün yaptıklarına bakmak gerektiğini belirten Çiçek, Ankara'da yapılacak seçimlerde bunu mukayese etme imkanının olduğunu ve bu partilerin geçmişte yaptıkları hizmetlere bakarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz da yaptığı konuşmada, geçtikleri 5 yılda Etimesgut'a bütün teşkilatla hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. AK Parti'nin misyonu ve vizyonu gereği hizmet için yola düştüklerinin altını çizen Yılmaz, göreve geldikleri günden beri Etimesgut'a yapılan hizmetin geçmiş dönemlerde yapılan hizmetlerle karşılaştırmanın mümkün bile olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşüm projeleri, spor projeleri, sosyal ve kültürel projeler, sosyal belediyecilik projeleriyle vatandaşların her zaman yanlarında olduklarının altını çizen Yılmaz, ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını, onlarla ağladıklarını, dertleriyle hüzünlendiklerini onlara yardım etmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçe teşkilatıyla Etimesgut'u cazibe merkezi haline getirdiklerini belirten Yılmaz, dünya kenti Etimesgut'tan kültür şehri Etimesgut'a mutlu Etimesgut'a adım adım ilerleyeceklerinin altını çizdi. İlçe başkanları ise yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları vererek, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde oyları bir kat daha arttırarak galibiyet ile çıkacaklarının altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 17:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?