3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP’de bir şantaj skandalı daha!

Çubuk Belediye Başkanı, ‘çete’den ayrılmak isteyen eski ilçe başkanının bir kadınla fotoğrafını çektirip şantaj yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aralarında Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ile başkan yardımcısı ve bazı meclis üyelerinin de bulunduğu 47 kişi hakkında, “örgüt kurarak ihaleye fesat karıştırdıkları” iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde çarpıcı iddialara yer verdi. Buna göre, başlangıçta örgütle birlikte çalışan eski AKP İlçe Başkanı İlhami Taşkesti, daha sonra, “Paravan şirketlerle belediyenin parkları yapılıyor. Şu anda tüyü bitmedik yetimin parası var. Genel merkeze de bunları söyleyeceğim...” diyerek ayrılmak istedi.

Mikrofunu asma tavana koy Hacı!

Örgütü deşifre etmesinden çekinen diğer üyeler, Taşkesti’nin ilçe teşkilatındaki odasına ses kayıt cihazı yerleştirdi. İddianamede, bu olay sanıkların telefon dinlemelerinde şöyle yer aldı:

Çubuk Belediye Encümeni ve Meclis üyesi Bahri Şahin: “Biz teşkilata gidiyoruz. Kimse yokmuş. Sen teşkilata bir gelsen. Biz o şeyi yerleştirmeyi bilmiyoruz da o yüzden diyorum.”

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos: “Asma tavan var ya hacı abi . Lambayı aşağı doğru çektiğinde gelir. Oradan alçıyı hafiften kenardan kesilecek oraya o mikrofon yeri koyulacak. Canım pil taktınmıydı, verici oluyor.”

Gece basacağız ekip hazır bekliyor

Taşkesti’nin kadın arkadaşı ile uygunsuz şekilde fotoğraflanarak, şantaj yapıldığı öne sürülen iddianamede, yakınlarının haberdar olması için fotoğrafların postayla gönderildiği yer aldı. Çubuk Belediye Encümeni Bahri Şahin’in durumu Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’ya şöyle aktardığı belirtildi:

Şahin: “Bugün kuş kapana girdi başkanım. Şeyi getirdi bağevine bıraktı şimdi. Ekip orda. Gece toplantıdan sonra oraya gidecek. Herhalde gece basacağız. Ekip hazır.”

Şahin: “Başkanım şimdi kuşu aldı ordan Afyon’a gidiyor. Araç takip ediyor, biz de peşindeyiz. Şimdiye kadar karı ordaydı. Toplantıdan çıktı kadını aldı hemen gitti. Başkanım çıkarken neyi çektik ama tam şeyli yakalayamıyoruz. Şimdi gece kalır diyorduk, kalmadı. Minibüse attı gitti kadını.”
 

Vatan
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?